Вторник,

Глоба до 500 лева ако храниш бездомни животни

От: Мартина Суботинова -
511
Глоба до 500 лева ако храниш бездомни животни
A
A
A

Глоба от 50 до 500 лева за всеки, който храни бездомни животни! Това написа във Facebook кметът на Кричим и така предизвика недоволството на природозащитници и любители на животните

Във Facebook профила си, кметът на Кричим - Атанас Калчев предлага цитирам: да се спре порочната практика за хранене на бездомни животни, която застрашава живота на гражданите. Причината - сигнали за агресивни животни, уточнява NOVA.

„В поста съм си писал, както са си отворили сърцата и душите за кучетата, така да си отворят и домовете, стаите, всеки да вземе по няколко и да си ги обгрижва както иска”, поясни кметът Калчев.

В публикацията си казва още, че няма да строи приюти и че Кричим не може да се справи с популацията. Калчев е кмет от 14 години, но не знае колко са бездомните животни.

Кметът добавя, че борбата с бездомните животни не е била приоритет. По улиците в Кричим, освен животни, има и табели, които забраняват храненето им.

„Учуден съм, че има кметове, които вместо да търсят решение, сеят разделение сред хората, обвиняват хората, които все пак им пука и са проявили човещина. Този модел е неприемлив”, смята експертът по хуманно отношение към животните Явор Гечев.

Кметът обаче не вижда проблем, а възможност. „Аз си мисля, не знам колко това е вярно, смятам, че те ще се саморазселят”.

Дали предложението ще бъде прието - на ход са общинските съветници.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията