Фестивал на младите събира в Бургас известни художници

Фестивал на младите в изкуството ще се проведе от 14 до 17 октомври в Бургас

Фестивал на младите събира в Бургас известни художници | StandartNews.com

Фестивал на младите в изкуството ще се проведе от 14 до 17 октомври в Бургас. Зад интригуващия проект стоят Националната художествена академия, филиалът й в Бургас и Община Бургас.

Цветният фестивал ще даде възможност на млади таланти да творят заедно с утвърдени имена в изобразителното изкуство - преподаватели от НХА.

В нестандартния пленер ще се включат студенти и ученици от профилираните паралелки по изкуства в СУ "Св. св. Кирил и Методий" и НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров".

Всички те ще рисуват на открито в зоната за обществен достъп в Пристанището, в близост до хотел "DAS Марина".

"Творбите на всички участници, независимо от професионалната им подготовка, ще бъдат експонирани на 3 големи пана, подредени като пъзел", обясни проф. Светозар Бенчев, декан на Факултет за изящни изкуства на НХА.

В рамките на фестивала ще се проведат още литературно четене и кино клас, част от тазгодишното издание на "София филм фест - На Брега".

Ще бъде представена и изложба на предложенията за бранд на остров Св. Анастасия. В програмата е предвиден арт тур, който ще включва локации с впечатляващи градски къщи - архитектурни шедьоври. След това участниците ще ги претворят в свои картини.

Фестивалът ще бъде закрит с обща изложба пред х-л" DAS Марина" на 17 октомври от 17 часа.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай