Вторник,

Ева Майдел представя наръчник за енергийни проекти

От: Стандарт -
A
A
A

Българският евродепутат Ева Майдел организира онлайн събитие за представяне на наръчника “Възможности за българските региони в светлината на Европейската зелена сделка”. В него ще участват кметът на Бургас Димитър Николов и кметове на други български общини. Събитието ще се проведе на 25 февруари от 10.00 часа.

Ева Майдел е член на комисията по енергетика в Европейския парламент. Наръчникът, който ще представи пред кметовете и е подготвен по нейна инициатива, съдържа информация как общините могат да планират по-ефективно добива и потреблението на енергия на своята територия, да развиват партньорства, да подобрят комуникацията и капацитета си, а жителите там да живеят в по-добра градска среда.

„Политиките за енергийна ефективност са един от малкото икономически ефективни начини да се подобрят условията на градска и околна среда и да се повиши удовлетвореността на гражданите от условията на живот и качеството на общинските услуги – удобен и беземисионен градски транспорт, чист въздух и природа, уютни училища и детски градини, комфортни жилищни сгради и по малко енергийно бедни домакинства“, коментира Eва Майдел.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички