Дядо Николай: Със страх не се лекува болест! /СНИМКИ/

Владиката въдвори в храма новоръкоположеният Смоленски епископ Висарион

Дядо Николай: Със страх не се лекува болест! /СНИМКИ/ | StandartNews.com

ФОТО: Смолян прес

В дните на изпитания, злощастия и пандемия, не се страхувайте, със страх и паника не се лекува никоя болест! Това каза Пловдивският митрополит Николай в неделната си проповед в катедралния храм "Св. Висарион Смоленски" в Смолян, след като въдвори в храма новоръкоположеният Смоленски епископ Висарион.

https://smolyanpress.net/wp-content/uploads/2021/02/episkop-visarion-smolyan-vadvoriavane_09.jpg

Архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Висарион бе въдворен в сан епископ на Архиерейска съборна света Литургия, възглавена от Западно и Средноевропейски митрополит Антоний в храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян. По време на богослужението Пловдивският митрополит Николай въдвори новоръкоположения Смоленски епископ, в съслужение с Русенския митрополит Наум, Старозагорския Киприан, Видинския митрополит Даниил и Доростолския Яков, епископи и свещеници. На службата присъства и представител на Руската православна църква в София.

https://smolyanpress.net/wp-content/uploads/2021/02/episkop-visarion-smolyan-vadvoriavane_07.jpg

Сред гостите на тържественото въдворяване на епископ Висарион бяха депутати, кметовете на Пловдив, Смолян, Чепеларе, Девин, Златоград, Неделино, областният управител на Смолян и заместниците му, представители на бизнеса от региона, много миряни.

https://smolyanpress.net/wp-content/uploads/2021/02/episkop-visarion-smolyan-vadvoriavane_12.jpg

Това е празник за църквата, за Смолян, много голямо събитие за Родопите, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.

https://smolyanpress.net/wp-content/uploads/2021/02/episkop-visarion-smolyan-vadvoriavane_06.jpg

"Имайте вяра в Бога, той е лекарят на лекарите, който изцерява всяка болест и всяка немощ у човека. Бог да ви пази, да даде благодат и сили, с Божията помощ да преодолеем изпитанието", обърна се към миряните Митрополит Николай.

https://smolyanpress.net/wp-content/uploads/2021/02/episkop-visarion-smolyan-vadvoriavane_05.jpg

Вече чуваме и от специалистите по коронавирус, че пораженията върху душата на човека в световен мащаб са много по-значими и страшни, отколкото върху тялото на човека, заяви Митрополит Николай.

https://smolyanpress.net/wp-content/uploads/2021/02/episkop-visarion-smolyan-vadvoriavane_11.jpg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай