Неделя,

Дядо Коледа посрещна казанлъшки деца с влак

От: Стандарт -
Дядо Коледа посрещна казанлъшки деца с влак
A
A
A

През вчерашния ден, 22 декември, група деца от Казанлък пътуваха в Коледно украсен вагон, като част от инициатива срещу набезите над влакове на БДЖ. Това бе част от поредица от инициативи на железницата за пътуванията по празниците.

По време на пътуването на малчуганите от Казанлък им бе разяснено за вредите и опасностите от хвърлянето на камъни по преминаващи влакове. За децата бяха осигурени и специални тениски и шапки, посветени на инициативата.

За още по-голямо Коледно настроение група ентусиасти по уличен фитнес украсиха още един вагон в Бургас, който е включен в съставите на пътуващи влакове в страната. Отделно от това, рисунки на деца, участници в организирания конкурс от НССБ за Деня на християнското семейство, красят вагоните на композициите по различни маршрути.

БДЖ винаги подкрепя инициативите за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.

Два дни по-рано, на 21 декември, Дядо Коледа пътува с влак от Плевен до Роман, за да зарадва с подаръци деца от социални центрове в град Роман. Пътуването е част от националната инициатива „Коледа за всяко дете“, която традиционно се провежда с подкрепата на БДЖ и се организира всяка година от Национално сдружение на сираците в България /НССБ/ в различни райони на страната, където Дядо Коледа достига единствено с влак.

Доброволци от НССБ със съдействието на служители от БДЖ украсиха празнично един от вагоните на сутрешния бърз влак от Варна за София. Така привлякоха вниманието на Дядо Коледа, който се качи на влака от жп гара Плевен с пълен чувал с подаръци за децата от преходно жилище, центрове за настаняване от семеен тип и Дневен център за деца с увреждания в град Роман.

По време на пътуването белобрадия старец раздаде Коледни бонбони на пътуващите във влака и се снима за спомен с всеки желаещ. Повече от 50 деца посрещнаха Дядо Коледа на гара Роман, който зарадва малчуганите с Коледни торбички с лакомства и подаръци, осигурени от дарители на сдружението.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com