Дочакахме след 20 години! Пътят Рудозем-Ксанти на финалната права

Срокът за изпълнение на проекта е 31 декември тази година

Дочакахме след 20 години! Пътят Рудозем-Ксанти на финалната права | StandartNews.com

Чаканият повече от 20 години път Рудозем-Ксанти е на финалната права. А строително-монтажните работи на едноименния ГКПП са напълно завършени. Предстоя 72-часовите проби на изградените инсталации. За това информира министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова в отговор на писмен въпрос на народни представители относно напредъка в изграждането на пункта и свързващата инфраструктура.

Срокът за изпълнение на проекта е 31 декември тази година.

Новопостроеният граничен пункт ще бъде въведен в експлоатация с приемането му от държавна приемателна комисия. След подписване на Акт 16 предстои доставка на оборудване за нуждите на съответните служби – ГД „Гранична полиция" и Агенция „Митници", както и за служителите на „Гранична полиция" на Република Гърция.

Изграждането на нов трансграничен преход Рудозем – Ксанти се изпълнява в рамките на стратегически проект „Насочени към подобряване на трансграничната достъпност", финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V–A Гърция – България. Проектът е с водещ партньор от гръцка страна – Егнатия Одос и български партньори – Областна администрация Смолян и Агенция „Пътна инфраструктура".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай