Кметове в битка кой първи да награди Стойка Кръстева

И Плевен, и Добрич я искат за почетен гражданин

Кметове в битка кой първи да награди Стойка Кръстева | StandartNews.com

Дали златните медали на Олимпиадата ни обединиха?

Не, чисто по български ,дори те пак ни разделиха като създадоха изкуствена конкуренция.

Кметове вече са в люта напревара кой да награди олимпийската шампионка  по бокс Стойка Кръстева.

Градоначалникът на Племен Георги Спартански заяви, че ще я направи почетен гражданин на Плевен, защото семейството й живее в плевенското село Върбица, Вторият златен медал за България - на Стойка Кръстева, отново донесе празник в плевенския край след златото на Ивет Горанова, която също ще получи признание от Спартански.

Вие сте присъствали на еуфорията в село Върбица, където живеят и съпругът, и родителите на Стойка. Признание за огромния успех, за положения титаничен труд, за огромния талант на Стойка Кръстев, каза Спартански.

Часове по-късно обаче стана ясно, че Стойка Кръстева е получила и второ предложение - да е почетен гражданин на Добрич. То е на общинския съветник Тихомир Тихомир Маринов, но е подкрепено от всичките му колеги.

За първи път спортист от Добрич печели златен медал на най-големия спортен форум, обясни за радио "Добруджа" Маринов.

Освен това през следващите дни ще се обсъди и как да бъде отпусната финансова награда на Стойка Кръстева, въпреки че не е регистрирана като състезател на клуб от Добрич, както изисква наредбата.

Специалнаната награда ще бъде обявена на церемонията на празничната сесия на Общинския съвет на 25 септември - Деня на град Добрич, когато името й ще бъде вписано в Почетната книга на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай