Четвъртък,

Добри практики представят в старозагорско училище

От: Стандарт -
299
Добри практики представят в старозагорско училище
A
A
A

Среща за обмяна на добри практики по Националната програма „Иновации в действие"  се провежда в Пето основно училище „Митьо Станев" в Стара Загора. Участници са още преподаватели от Основно училище „Св. Климент Охридски" в Хасково, Средно училище „Васил Левски" село Маноле и Основно училище „Христо Ботев" село Равно поле.Най-напред гостите бяха поздравени от мажоретния състав на училището, един от първите в града. „В нашето училище през 1999 г. е създадена първата детска оперна студия, иновациите тук не са от вчера. „Животът на сцена е част от живота на училището", сподели директорът Димитринка Йовчева. Тя представи училището пред гостите. Денят продължи с дискусия на тема: „За баланса в иновациите и баланса у учителя".„Програмата е много предразполагаща, защото в днешно време всеки говори за иновации, но е важно представянето им. Сигурна съм, че това, което ще видите тук, ще Ви ангажира", каза Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и социални дейности в Община Стара Загора. Тя припомни, че тук е създаден единствен по рода си в страната оперен театър, запозна гостите и с част от културната история на Стара Загора. „Радващо е, че има приемственост в Пето основно училище. Освен че е иновативно, то е и училище с традиция. Радващо е, че тази традиция продължава и създаде добра школа, за да могат днес преподавателите да се похвалят с много добри резултати от външното оценяване – винаги между първите в областта. Това прави интереса към училището все по-голям", допълни Сотирова.

След директорката, представители на другите училища също разказаха за работата там.  В следващите два дни участниците във форума ще дискутират теми за работа с индивидуални комплекти „Геометрични фигури" по метода Монтесори в подготвителна група, както и посланици на природата: „Аз рециклирам", „Зелена образователна градинка- Аз отглеждам живот" и „Зеленият свят на моите мечти- Зелен град".

Ще бъде извършено смесено обучение- прилагане на електронно ученическо портфолио- дигитални решения в класната стая за активно учене.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията