Деца с увреждания участват в коледни инициативи в Благоевград

Младежи и девойки от защитени жилища за лица с интелектуални затруднения в Благоевград ще участват в множество инициативи преди Коледа

Деца с увреждания участват в коледни инициативи в Благоевград | StandartNews.com

Младежи и девойки от защитени жилища за лица с интелектуални затруднения в Благоевград ще участват в множество инициативи преди Коледа.  На 1 декември представители от защитени жилища „Струма“ и  „Слънчев дом“ ще участват в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс България. Заедно със студенти-доброволци участниците ще играят мини баскетбол. Посланието на кампанията е „Да играем и растем заедно”.

На 3 декември, в Международния ден на хората с увреждания, ще има шествие, което да напомни за хората в неравностойно положение. Участниците в него ще носят 60 балона – бели, зелени, червени – символ на българския трибагреник, които ще пуснат във въздуха.

Младежите и девойките ще участват и в Коледния фестивал, организиран от Община Благоевград. Те ще се включат в Коледна работилница, която ще се проведе на 17 и 18 декември в градската художествена галерия. В Коледния базар, който се организира от 19 до 21 декември, те ще участват с коледни артикули, създадени от самите тях и с помощта на социални работници, трудотерапевти, психолози, педагози, възпитатели. Със събраните средства от коледния базар ще бъдат закупени материали и консумативи за провеждане на трудотерапевтичните занимания.

Девойки от защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Струма”, от Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина”, и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница”, както и Светлана Георгиева  от Защитено жилище „Искра”, вече се включиха, като доброволци в благотворителната кампания на фондация „Има начин” "Изплети топлина". Те изплетоха топли шалове за хора без дом в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай