Деца от ЦНСТ-Крумовград изградиха къщички и хранилки за птици

Инициативата е част от Кампанията „Зрънце любов“ на Българското дружество за защита на птиците

Децата от Центъра за настаняване от семеен тип – Крумовград изработиха къщички и хранилки за изхранване на птиците през зимния сезон в града. Инициативата е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, която осигури необходимите пособия и подръчни материали. „По този начин възпитаваме любов и хуманно отношение у децата, това е начин и за  изграждане на мотивация за полагане на грижа и внимание за по–слабите и беззащитните”, поясниха организаторите.
Инициативата е част от Кампанията „Зрънце любов“ на Българското дружество за защита на птиците. Специална беседа запозна децата с  птиците, които се срещат най-често в родопския град и района. Бяха изработени и заредени със семена 10 хранилки, които бяха поставени на дърветата пред Центъра, за да бъдат в близост и да могат децата да се грижат за редовното зареждане на хранилките с храна.
Възпитаниците на Центъра от семеен тип в Крумовград отбелязаха своя принос за оцеляването на птиците през зимния период на интерактивната карта на сайта на Българското дружество за защита на птиците. Броят на хранилките, отбелязани на интерактивната карта, вече наброява около 1550 в градове и села из цялата страна.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай