Делегация на Европейската комисия даде пресконференция в Община Стара Загора

Представителите на Европейската комисия опознаха и знакови места за града

Делегация на Европейската комисия даде пресконференция в Община Стара Загора | StandartNews.com

Делегация на Европейската комисия, която е на посещение в града, даде пресконференция в Община Стара Загора. По-рано през деня, екипът на делегацията, воден от г-жа Анес Монфре, се срещна със заместник-кметовете на Община Стара Загора Йордан Николов, Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Милена Желева, секретаря на администрацията Делян Иванов и директора на дирекция „Инвестиции и европейски програми“ Георги Симеонов. Те споделиха впечатленията си от видяното през дните, в които Стара Загора бе домакин на представителите на Европейската комисия.  Г-жа Анес Монфре е началник на отдел „България, Унгария и Словения“ в Главна дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия. Отделът отговаря за изпълнението на Споразумението за партньорство и програмите в България.

„Радвам се и съм горда да бъда в този прекрасен зелен град. През последните дни имахме възможност да видим няколко от големите проекта в града, които са реализирани и сме истински впечатлени. Имахме разходка с новите електрически автобуси, които са модерни, практични и екологични, а символът на града ви – липите, ме очарова приятно, въпреки че времето не бе благосклонно. Посетихме и СУ „Иван Вазов“, а срещата с учениците, мога да кажа, беше най-вдъхновяваща. Приятно изненадана съм, че във вашия град са усвоени средствата по най-правилния начин и допринасят за това Стара Загора да е зелено и добро място за живеене. Благодарна съм и на домакините от Община Стара Загора за цялото гостоприемство и огромните хъс и амбиции, които виждам във всички тук“, каза г-жа Анес Монфре.

В срещата с медиите взе участие и Йордан Николов, заместник-кмет "Транспорт, екология и чистота". „Благодарни сме за средствата, получени от европейските програми, тъй като голяма част от успеха на града ни се дължи на тях. Надяваме се занапред да надграждаме и Стара Загора да бъде все по-добра за своите жители, но и за гостите на нашия красив град", сподели той.

Групата се запозна още и с Центъра за информация и услуги в Община Стара Загора, както и с Центъра за градска мобилност, които са ситуирани в сградата на общинската администрация.

Представителите на Европейската комисия имаха възможност да участват в Комитетите за наблюдение на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ (ОПТТИ) и Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) в Стара Загора. Те опознаха и знакови места за града - разходиха се из обновения Зоопарк, посетиха Летния театър, както и централната пешеходна зона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай