Бургас влиза в международната карта за кемпер зони

Локациите са пристанищата в „Сарафово“ и „Ченгене скеле“, кв. „Минерални бани“ и лодкостоянка „Крайморие“

Бургас влиза в международната карта за кемпер зони | StandartNews.com

Бургас става част от международната карта за кемпер зони. По идея на кмета Димитър Николов вече са обособени 4 такива локации на територията на града – пристанището в кв. „Сарафово“, кв. „Минерални бани“, рибарско пристанище „Ченгене скеле“ и лодкостоянка „Крайморие“.

15 каравани могат да паркират в зоната, предвидена за това в кв. „Минерални бани“. На останалите зони са маркирани между 8 и 10 паркоместа. Те ще са удобни и за по-дълги кемпери.

Новите зони ще разполагат с ток, вода, интернет. Важно е да се отбележи, че там всички туристи са „Добре дошли“ и със своите домашни любимци. Осигурен е достъп за хора с увреждания.

Безспорно предимство са намиращите се в близост заведения и живописни гледки.

Ако обичате приключенията на колела, не пропускайте в маршрута си новите зони за сезона.

Новите локации вече са включени в международната кемпер карта.

ВИЖТЕ КАКВО ПРЕДЛАГАТ БУРГАСКИТЕ ЛОКАЦИИ ЗА КЕМПЕР СТОП

Кемпер стоп лодкостоянка „Ченгене скеле“ – Кемпер стоп се намира на територията на защитена лодкостоянка „Ченгене скеле“, в м. Рибарско селище, в непосредствена близост до Културно – туристически комплекс „Ченгене скеле“. В комплекса има експозиционни къщички, които разказват историята на рибарите. Посетителите могат да видят котви, гребла, мрежи, дребни рибарски принадлежности и други, като гостите могат да наблюдават и демонстрации на рибарския занаят като плетене на мрежи. Комплексът включва също така кафе-клуб на моряка, ресторант, многофункционална зала за изложби и събития, парково пространство и детска площадка.

От мястото има възможност да се наеме лодка за разходка в залива или корабче до о. Света Анастасия. Има осигурено захранване с ток и вода, мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет – 10 места

Работно време – 01/01 – 31/12

Кемпер стоп лодкостоянка „Крайморие“ – Кемпер стоп се намира на територията на защитена лодкостоянка „Крайморие“, кв. Крайморие, гр. Бургас, до централен плаж „Крайморие“ и на 5 мин. пешеходно разстояние от центъра на квартала.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет – 5 места;

Работно време – 01/01 – 31/12.

Кемпер стоп Рибарско пристанище „Сарафово“ – Кемпер стоп се намира на територията на рибарско пристанище „Сарафово“, на 5 минути пеша от центъра и плажа. На рибарското пристанище има изградена обществена велостоянка, от която може да се наеме велосипед. Има изградена крайбрежна велоялея, която свързва пристанището с центъра на гр. Бургас и удобен градски транспорт.

Има осигурено захранване с ток и вода. Мястото предлага и възможност за почистване на химически тоалетни.

Капацитет – 8 места

Работно време – 01/01 – 31/12

Кемпер стоп СОЦ „Ветрен – Квартал „Ветрен“ се намира на 15 км. от град Бургас. Разположен е на територия от 4 декара, разполага с десет индивидуални кемпер места. Оборудван е с ток и вода. В границите на Спортен център „Ветрен“, който разполага с плувен басейн, затворен футболен терен, както и хотелска част. На няколко метра има хранителен магазин. В близост се намира действащата чешма „Калимарица“, която е още от Римско време. Туристически комплекс „Акве Калиде“ може да се види възстановената баня на Сюлейман Великолепни, археологически разкопки, датиращи от различни епохи. Комплексът разполага със кафетерия и магазин за сувенири, детски кът, както и благоустроено и превърнато в приятно място за отдих парково пространство. През летния сезон Парк “Минерални бани“ е идеално място за пикник със семейството. Там има голяма детска площадка, тенис корт и барбекю с беседки.

Капацитет –15 места

Работно време – 01/01 – 31/12

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай