Вторник,

Бургас подаде нови 30 проекта по програмата за достъпна среда

От: Стандарт -
Бургас подаде нови 30 проекта по програмата за достъпна среда
A
A
A

Миналата година Министерство на труда и социалната политика отвори за кандидатстване новата Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност. Тогава Бургас бе най-активният град и подготви най-много проекти със съдействието на общинската администрация. От входирани 30, одобрените бяха 28, а изпълнените 27, защото, за съжаление, един от кандидатите почина.

Тази година програмата е отворена отново, а Бургас пак е най-активен с нови 30 проекта. Те са на наши съграждани от 26 жилищни блока и 4 еднофамилни къщи. Подадените предложения са от жилищните комплекси "Изгрев", "Славейков", "Лазур", "Меден рудник", "Братя Миладинови", "Възраждане" и квартал "Ветрен".

Програмата дава възможност за осигуряване на достъпна среда както на хора, живеещи в панелни блокове в града, така и на такива, живеещи в къща на село или в кварталите. Община Бургас отново подпомогна кандидатите с изготвяне и финансиране на проектните им предложения, като 3 от неуспелите по време на миналогодишната сесия кандидати бяха подготвени успешно за участие тази година. 15 са кандидатите с новорегистрирани сдружения на собствениците с цел участие в програмата.

За добрата подготовка и значителния брой подадени проекти от нашия град, Община Бургас разчиташе отново както на съдействието на Съюза на инвалидите, местните социални центрове и активността на бургазлии, така и на добрата екипна работа, постигната при миналогодишната сесия.

 

Повече за Програмата, както и архив от 2019 година можете да откриете в официалната страница на МТСП:

https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички