Брайлови машини дарява общински съветник

Брайлови машини за незрящите ученици в област Стара Загора ще дари днес общинският съветник от ГЕРБ в местния парламент на старозагорци Виктор Драголов

Брайлови машини дарява общински съветник | StandartNews.com

Брайлови машини за незрящите ученици в област Стара Загора ще дари днес общинският съветник от ГЕРБ в местния паралмент на старозагорци Виктор Драголов.   От регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, който ще приеме дарението, припомнят, че през 2017 година Виктор Драголов и неговите колеги Димо Димитров, и Иван Дянков са дарили други три брайлови машини. Те са били разпределени в училища в Стара Загора и в училища в Казанлък, Чирпан и Гълъбово.
Брайловите машини са от изключителна полза при  обучението на незрящите ученици от област Стара Загора, благодярат от центъра. Машината работи с 6 клавиши, с които могат да се пишат всички букви, цифри, препинателни знаци, числови изрази и дори ноти. 
  В момента педагогът на зрително затруднените ученици Веселка Петрова работела с 15 деца с нарушено зрение, като повече половината  от тях имали нужда от брайлови машини. Новата придобивка ще улесни обучението на децата и ще им спести мъкненето на част от техните огромни по обем учебници. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай