Сряда,

Брайлови машини дарява общински съветник

От: Матей Бонев -
Брайлови машини дарява общински съветник
A
A
A

Брайлови машини за незрящите ученици в област Стара Загора ще дари днес общинският съветник от ГЕРБ в местния паралмент на старозагорци Виктор Драголов.   От регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, който ще приеме дарението, припомнят, че през 2017 година Виктор Драголов и неговите колеги Димо Димитров, и Иван Дянков са дарили други три брайлови машини. Те са били разпределени в училища в Стара Загора и в училища в Казанлък, Чирпан и Гълъбово.
Брайловите машини са от изключителна полза при  обучението на незрящите ученици от област Стара Загора, благодярат от центъра. Машината работи с 6 клавиши, с които могат да се пишат всички букви, цифри, препинателни знаци, числови изрази и дори ноти. 
  В момента педагогът на зрително затруднените ученици Веселка Петрова работела с 15 деца с нарушено зрение, като повече половината  от тях имали нужда от брайлови машини. Новата придобивка ще улесни обучението на децата и ще им спести мъкненето на част от техните огромни по обем учебници. 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички