Болницата за плюшени мечета отново отваря врати

Днес за осми пореден път, след изключително успешните гостувания в Стара Загора и с. Братя Кунчева, Болницата за плюшени мечета ще отвори врати и в старозагорското с. Калитиново

Болницата за плюшени мечета отново отваря врати | StandartNews.com

Днес за осми пореден път, след изключително успешните гостувания в Стара Загора и с. Братя Кунчева, Болницата за плюшени мечета ще отвори врати и в старозагорското с. Калитиново. Екипът на необичайната болница очаква всички деца, придружение от своите майки, татковци, баби или дядовци да участват в събитието, което гарантира  незабравими преживявания и специални изненади. "Лекарите" (съвсем истински и практикуващи медицински специалисти с огромни сърца за децата и доброволци) ще очакват и приемат всички плюшени играчки с готовност и внимание да "излекуват" техните болести и оплаквания. Наред с всички специализирани лекарски кабинети за пръв ще работи нов кабинет, благодарение на регионалната здравна инспекция в Стара Загора. В него плюшковците ще разберат тайната на здравите красиви зъбки. Под формата на игри и забавления децата ще разговарят за болестта и здравето на плюшените си играчки с лекарите, ще получат съвети за хигиена и здравословен начин на живот. 
 Болницата за плюшени мечета е инициатива на старозагорското сдружение "Самаряни" в партньорство с Националния алианс на хората с редки болести (НАХРБ); регионалната здравна инспекция, Фондция "За Храната". Проектът "КЪЩАТА на семейството и общността" се  реализира благодарение на финансовата подкрепа на Фондация "Лале", Фондация "ОАК", по програма "Силата на семейството и общността", и като част от дейностите за отбелязване на Международния ден на редките болести - 28 февруари. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай