Близо 5 000 лева събра благотворителен турнир по минифутбол

Благотворителната кауза е в подкрепа на 17-годишния Кристиян Видев

Близо 5 000 лева събра благотворителен турнир по минифутбол | StandartNews.com

Общо 22 отбора от Стара Загора и областта премериха сили VIII-мото издание на Коледния турнир по минифутбол за „Купата на кмета“, което се проведе през почивните коледни дни. Тази година надпреварата беше с благотворителна кауза  в подкрепа на 17-годишния Кристиян Видев, възпитаник на старозагорското СУ „Иван Вазов“ Стара Загора.  Преди по – малко от шест месеца историята на Крис трогна старозагорци, които обединиха сили в желанието си да бъдат упора на младото момче и да сбъднат мечтата му да стъпва уверено и да води нормален начин на живот. След една успешна операция в съседна Турция се налага извършването на още две хирургически интервенции на крака на стойност 40 000 евро. 

Три дни на оспорвани футболни дербита състезателите на отборите „Георги Богданов“ и „Ел Кучес“ се срещнаха във финалния двубой. В последната среща се наблюдаваше равностойна игра с примерен феърплей. „Ел Кучес“ успяха да открият пролуки в защитата и след серия разигравания успяха да поразят мрежата на противника. Във второто полувреме бетонираха победата с 2:0.

Средствата от събраните такси за участие, даренията от зрителите и футболистите, всички на обща стойност 4 935,00 лв., са предадени на Кристиян и неговото семейство.

Организатори на турнира са Община Стара Загора и Международния младежки център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай