Благотворителна инициатива в Бургас

Тя се прави за осми път

Благотворителна инициатива в Бургас | StandartNews.com

Община Бургас организира инициатива под наслов „Елха на доброто“.

Благотворителната кампания се прави за осми път. Тя има за цел да зарадва деца в риск на територията на всички 13 общини в областта, съобщи NOVA NEWS.

„Всяка година организираме кампанията в полза на децата в риск от изоставяне. Включиха се и училища. Очакваме да се включат и студентите от университета „Асен Златаров” от специалност „Социална педагогика”, обясни Антония Месерджиева, координатор „Надежда и домове за децата”.

Инициативата привлече десетки благодетели. „Няма как човек да не се включи в една такава традиция, която има страхотно влияние върху деца, които не са имали късмет в живота. И съм изключително щастлив, че въпреки всички бурни промени в Бургас, приемствеността продължава. Надявам се поне още три пъти по толкова да продължи процесът без прекъсване”, допълни областният управител на Бургас Пламен Янев.

Тази година много от хората, които даряват подарък на дете, пожелават да останат анонимни. Участват общини, администрации и неправителствени организации. „Всяка година разширяваме кръга на дарителите. Елхата става все по-богата. Подаръците са предназначени за 48 деца от приемни семейства и за децата и семействата, с които работят отделите за „Закрила на детето” от областта”, допълни Антония Месерджиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай