Вторник,

Благоевград ще засияе в мартенска украса

От: Стандарт -
132
Благоевград ще засияе в мартенска украса
A
A
A

Благоевград ще засияе в мартенска украса, изработена от децата на града. Инициативата е на кмета инж. Румен Томов. Тази година общината ще зарадва жителите и гостите на Благоевград с голяма мартеничка "Пижо и Пенда“, поставена на площад "Г.Измирлиев“ №1. До инсталацията ще бъдат монтирани и кокичета, които вървят ръка за ръка с българския символ - мартеницата. Баба Марта е символ на новото начало, на отиващите си мразовити дни, приближаващата пролет и на възобновената енергия. Присъствието на традиционните за българския фолклор фигури е поздрав към благоевградчани за Първи март.   

Украсата пред община Благоевград е поверена на благоевградски фирми, които изработиха и аранжираха фигурите на Пижо и Пенда и поставиха ръчно изработените мартенички и табелки.

"Община Благоевград прилага подкрепа на малкия бизнес в Благоевград, тъй като фирмите са изправени пред различни трудности, свързани с набавянето на необходимите ресурси - човешки, финансови и материални. Вярвам,че Благоевград има капацитет да осъществи различни събития. Работим в посока местните фирми и благоевградчани да имат работа!", каза инж. Румен Томов.

С енергия и ентусиазъм децата от всички 13 детски градини на територията на община Благоевград се включиха в изработването на празничната украса. Изработените мартенички ще бъдат закачени на дърво пред общината, като под всяка една ще бъде поставена табела с името на детската градина, която я е изработила.

В червено–бялата инициатива "Украси своя град“ се включват и Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, Преходно жилище ЦНСТ за деца, ЦНСТ "Вяра", ЦНСТ "Надежда", ЦНСТ "св.Йоан Рилски",които със старание, внимание и любов изработиха мартениците.

Всяка детска градина и социално звено ще има свое украсено мартенско дърво, което ще създава настроение на благоевградчани.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички