Благоевград с първи форум за инвестиции и иновации

Той е под егидата на министър Даниел Лорер

Благоевград с първи форум за инвестиции и иновации | StandartNews.com

Община Благоевград провежда Първи регионален форум "Инвестиции и иновации в Благоевград“ съвместно с Американския университет у нас на 29 март от 10.30 часа в зала „22 септември“. Това е първото подобно съвместно събитие на двете институции. То ще се проведе под егидата на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер. На форума, на който ще се обсъждат възможностите за инвестиции и развитието на иновациите в oбщина Благоевград са поканени и министърът на енергетиката Александър Николов, както и министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Над 20 от най-успешните алумни на Американския университет у нас ще представляват компании като Payhawk, Eleven Ventures, Melon, Challenger Capital Management, Montway Bulgaria, Transmetrics, Elevate, Nu Boyana Film Studios, Bulgarian Venture Capital Association, Park Lane Development, C3i, “Университет за деца“ и др. Специални гости на събитието са и Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), както и представители на Европейската банка за инвестиции и развитие, Taiwan Trade Center в България и др. С инвестиционния климат в oбщина Благоевград ще се запознаят и международни фирми като Alorica, Telus, Sutherland, Pontica Solutions, HP, Experian, ScaleFocus, Proxiad, KBC, Ingram Micro, Cargotec и др. Най-големите благоевградски инвеститори „Оттобок“ и „Карлсберг“ също ще са част от събитието.

Почетни гости на Първи регионален форум „Инвестиции и иновации в Благоевград“ ще бъдат и посланиците на САЩ, Германия, Азербайджан, Катар и др. Представители на медиите са поканени да присъстват по време на първия панел, който ще започне в 10.30 ч. и ще продължи до 11.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай