Безплатни изследвания за 600 жители на Момчилград

Безплатните прегледи ще се проведат в края на това лято

Безплатни изследвания за 600 жители на Момчилград | StandartNews.com

В масовите изследвания ще бъдат обхванати жени и мъже на различни възрасти в община Момчилград. Безплатните прегледи ще се проведат в края на това лято. „Целта е да се направи база данни и анализ на резултатите, за да се види каква е заболеваемостта и от какви болести страдат жителите на района”, обясни пред лекари и медицински сестри кметът на община Момчилград Сунай Хасан. На включените в прегледите жители на родопската община ще бъде направена пълна кръвна картина, изследвания на щитовидната жлеза, кръвната захар, туморни маркери.
     
Масовите изследвания са част от проект, в рамките на който вече е извършен ремонт на фоайетата, стълбищата и смяна на асансьора в МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев" в Момчилград. Лечебното заведение вече е оборудвано с нов многофункционален ултразвуков апарат, анестезиологичен апарат със съвместими газов анализатор и пациентен монитор, система за дигитализация на рентгенови изследвания и 3 компютъра.

При срещата с медиците кметът Сунай Хасан подчерта, че в общинската болница има добри битови условия, също оборудването по всички клинични пътеки, по които се работи, е напълно ново, но остава проблемът с медицинските кадри, както е в цялата страна.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай