Без новозаразени с коронавирус в Бургас

Петима пациенти са настанени в УМБАЛ-Бургас и двама в болницата в Айтос

Без новозаразени с коронавирус в Бургас | StandartNews.com

В Бургаска област отново няма новорегистрирани заболели с коронавирус. Петима пациенти са настанени в УМБАЛ-Бургас и двама в болницата в Айтос. Всички настанени пациенти с доказан коронавирус са в добро общо състояние.

Взетите до момента проби на медиците от Спешния център са отрицателни. Отрицателни са и пробите на изследваните полицаи от КПП-та и служителите на Жандармерията, както и екипите в кв. Победа.

Общинският кризисен щаб работи и по извадка за изследване на завърнали се от чужбина жители на кварталите Победа, Горно Езерово, Рудник и Черно море. Целта е да бъдат изследвани всички най-рискови групи, както хората, които работят на първа линия като Бърза помощ и полиция, така и в ромски квартали, където има завърнали се от чужбина и поставени под карантина лица. Ще бъдат изследвани и всички служители на Инфекциозното отделение и Спешния център на УМБАЛ-Бургас. Пробите, които се правят, се поемат от бюджета на Община Бургас.

За служителите на ОДМВР-Бургас ще бъдат осигурени 3000 предпазни маски за работата им на терен по време на предстоящите Великденски празници.

Под задължителна карантина в областта са 1491, от тях 620 са в община Бургас.

Трима граждани са предадени на прокуратура за нарушаване на задължителната карантина. 7 акта са съставени за нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването за ограничение на зоните за свободно придвижване.

56 са до момента постъпилите заявления по новата програма на Общинския съвет за заявка за хранителни пакети.

На днешното заседанието на щаба присъстваха народните представители Димитър Бойчев и Галя Желязкова, които връчиха дарение от 300 предпазни маски тип FFP 5. Те ще бъдат разпределени на служителите на УМБАЛ-Бургас и Спешния център.

Нови доставки на защитни облекла са осигурени днес за медиците от УМБАЛ-Бургас, КОЦ-Бургас, Диализните центрове и Спешна помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай