Белоградчик остава без болница

Всички медици са подали молби за напускане заради неплатени заплати

Белоградчик остава без болница | StandartNews.com

Белоградчик остава без лекари. Всички медици от болницата в града са подали молба за напускане, съобщи кметът Борис Николов пред БТА. Тази седмица ще има заседание на Общински съвет, на което ще бъде предложено МБАЛ "Проф. д-р Георги Златарски" ЕООД да бъде закрита.

Лекарите се възползват от член в закона, който им дава право да напуснат без предизвестие заради това, че не са получавали заплати. До момента задълженията на болницата в Белоградчик са около милион лева.

Петима са месните лекари в болницата, останалите са приходящи. "Според мен всички се стреснаха от ситуацията с разпространението на заразата от коронвирус и това е причината да подадат молби за напускане", каза Николов. От 2017 година болницата се управлява от прокурист.

Ако бъде закрито болничното заведение в Белоградчик, това ще е втората многопрофилна болница на територията на област Видин, която се закрива. През юли 2010 година беше закрита болницата в град Кула, а болните - пренасочени за лечение в МБАЛ "Света Петка" във Видин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай