Банско джаз фестивал 2021 е с рекорден брой посетители

Предстои и опера фест на 27-28 август

Банско джаз фестивал 2021 е с рекорден брой посетители | StandartNews.com

С рекорден брой посетители завърши последният концерт от осемдневната програма на тазгодишния Банско джаз фест.  Десетките желаещи да станат част от големия финал на най-дългия джаз фестивал у нас, изпълниха централния площад в града и прилежащите му площи, много преди старта на самото събитие. Заключителният концерт беше поверен на ненадминатата Хилда Казасян, която заедно с Плевенската филхармония подари на гостите на Банско завладяващ музикален спектакъл, пренасяйки ги през различни киноепохи със своя проект „Да послушаме кино“.

В заключителните си думи към публиката и участниците във фестивала, организаторите на събитието, в лицето на кмета на Община Банско Иван Кадев, отново изразиха уважение към традицията и надежда към бъдещето.

„Тези осем фестивални дни и вечери се превърнаха в място за срещи с познати и непознати, за установяване на нови приятелства и откриване на нови музикални светове. Чухме много добри думи и много похвали, което ни прави уверени, че се движим в правилната посока. През тази година организацията беше малко по-различна. Имахме две сцени – основната тук, на площада, и втора сцена - в парка, на която чухме невероятни изпълнения на млади таланти. Искрено се надявам, че в следващите години точно тези млади хора ще са същите, които ще заемат с достойнство мястото си и на голямата сцена на фестивала“, подчерта в словото си Кадев.

Освен с втората сцена – „Млади таланти“ в градския парк, тазгодишната организация на фестивала се открои и с наситена съпътстваща програма, която включваше организация на различни ателиета, забавления за семейства с деца, уъркшопи по готварство и езда. Част от фестивала беше и представянето на новия роман на Георги Бърдаров – Absolvo te, чийто главен герой е силно повлиян от джаза. В основната фестивална програма участие взеха най-емблематичните гласове от български джаз сцена – Камелия Тодорова, Милица Гладнишка, Рут Колева, Вили Стоянов, Стефка Оникян, Ангел Заберски, Вики Алмазиду, Васил Петров, група АКАГА, Хилда Казасян и още много други.

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново беше спонсор на фестивала, а наскоро реновирания Пиано Бар Синг Синг в хотела се превърна в джаз сцена за Old Gold Band. Oснована през 2007 година от Генчо Въртовски, групата създаде незабравимо изживяване за присъстващите след приключване на фестивалната програма на площада.

Въпреки че Джаз Фестивалът приключи, фестивалното лято в града все още има какво да предложи на любителите на класическата музика. Банско Опера Фест ще се проведе на 27 и 28 август като Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново ще е сред основните спонсори на събитието. Посетителите ще имат възможността да се насладят на операта „Вълшебната флейта” и мюзикъла „Човекът от Ла Манча” на централния площад „Никола Вапцаров”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай