Август е музика в Стара Загора

Община Стара Загора организира специални концерти за любителите на музиката под надслов „Август е музика“

Август е музика в Стара Загора | StandartNews.com

Община Стара Загора организира специални концерти за любителите на музиката под надслов „Август е музика“. Традиционните летни музикални вечери ще се  провежда от 8 до 12 август на сцената пред Община Стара Загора.

На 8 август /понеделник/, от 20.00 часа ще се представи Дуо Адикт.

Дует Адикт е в състав Нели Петкова - сопран и Теодор Петков - баритон. Техният богат репертоар включва различни жанрове като опера, оперета, мюзикъл, джаз поп, естрада. Любовта  ги свързва както в музиката, така и в живота. Изнасят концерти в България и чужбина.

Във вторник (9  август) отново от 20.00 часа старозагорци ще се насладят на концерт на Ричард Мантарлиев - /китара и вокал/

Ричард Мантарлиев /Ричи/ е от Пловдив, един от фаворитите в миналогодишното издание на музикалния формат „Гласът на България“.  Финалист и в австрийското издание на музикалния формат Pop Stars.

Виртуоз на китарата, лирик в пеенето, Ричи очарова с професионализъм, брилянтен прочит  и импровизации на тема  рок музика.

Най–новият му авторски проект -  песента „Сън в тъга“, уверено върви нагоре в класацията за българска рок и поп музика ТОП 20 на БНР.

В сряда  (9  август), от 20.00 часа, ще звучи лиричният  глас на Стелияна Христова и вокалните изпълнения на Петко Савов.

Популярната певица и вокален педагог Стелияна Христова е от Велико Търново.

Победител в първия сезон на „Гласът на България“ през 2011 г. Носител на огромен брой отличия  от наши и международни конкурси и фестивали.

През 2008 година става лауреат и носител на голямата награда в област “Изкуство” на ”Фондация Димитър Бербатов”. През годините талантливата певица работи много и с много професионални артисти и музиканти, участва в различни музикални проекти. Стелияна работи активно и на клубната сцена у нас. Дипломиран музикален педагог, има и собствена музикална школа.

На Международния ден на младежта - петък,  12 август, от 20.00 часа ще има концерт на Джуниър бенд от Велико Търново.

„Джуниър бенд“ – духовият оркестър на СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново  завладява с талант, жизнерадост и артистичност. Възпитаниците на диригента Йордан Цветанов ще представят в Стара Загора своето уникално шоу, в което джаз, фънк и духова музика са в невероятно съчетание. Атрактивното присъствие на момчетата и момичетата от Джуниър бенд създава взривяваща атмосфера от емоции при всяко тяхно изпълнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай