Четвъртък,

Асен Василев и Атанас Атанасов на неделна разходка в Града на императорите

От: Стандарт, снимка Марица -
6847
Асен Василев и Атанас Атанасов на неделна разходка в Града на императорите
A
A
A

Екипът на Археологическия музей в Хисаря посрещна туристи от висок ранг. Разходка в Хисаря през уикенда бяха избрали вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и министърът на културата Атанас Атанасов. Заедно с компания те се появиха най-напред на Римските терми, а екскурзоводите бяха изненадани от визитата им. Оказа се наистина, че двамата са в Града на императорите за почивните дни и с интерес разглеждат забележителностите, съобщи "Марица".

Мая Апостолова от Археологическия музей ги разведе в залите на Римските терми и им показа иновативните приложения за добавена реалност, въведени напоследък. Те дават възможност чрез мобилния телефон туристът да добави към селфито си бога на здравето Асклепий, трите нимфи и други артефакти, открити на място.

След това министрите разгледаха и Археологическия  музей и се застояха пред витрините с артефакти, открити при археологически разкопки в античния град.

 Министрите Асен Василев и Атанас Атанасов останаха впечатлени от добрата работа на екипа, особено от иновативните приложения, каза пред „Марица“ директорът доц. д-р Митко Маджаров. Двамата се разписаха в книгата за посетители и благодариха за топлото посрещане. Екипът на музея също благодарил на Василев и Атанасов, че избрали за почивния си ден Хисаря и разходка в археологическия резерват.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията