Ардино, Дряново, Шабла и Девня финалисти в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“

Победителят в конкурса и новият посланик на инициативата ще станат ясни на 30 януари

Ардино, Дряново, Шабла и Девня финалисти в петото издание на конкурса „Нестле за Живей Активно!“ | StandartNews.com

За пета поредна година ще се състои награждаването в конкурса за най-активна община в България „Нестле за Живей Активно“, който се реализира в партньорство с Министерството на младежта и спорта (ММС) и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

На 30 януари селектираните финалисти в конкурса – община Ардино, община Дряново, община Шабла и община Девня – ще имат възможността да представят на живо разработени от тях проекти. Проектите целят да промотират физическата активност и балансирания начин на живот – основните ценности, заложени в 19-годишната инициатива „Нестле за Живей Активно!“

Журито, което ще определи най-активната община за 2023 г. е съставено от дългогодишни партньори на инициативата в лицето на Министерството на младежта и спорта, представено от професор Даниела Дашева, заместник-министъра на младежта и спорта, експерт в теоретичната и практичната част на спортните дисциплини. Националното сдружение на общините в Република България, което за пета поредна година е представено от Мария Яровая, експерт „Дигитални комуникации и връзки с партньори“ в НСОРБ. Невяна Владинова, вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика и носител на множество световни и национални медали е третия член на журито на „Нестле за Живей Активно!“. Тази година на награждаването в състава на оценяващите ще се включи и миналогодишния победител в надпреварата – община Трявна – в лицето на Росен Ралев младши експерт "Стопански дейности и проекти" към Община Трявна и отговорник за реализацията на проекта-победител за 2022 г. Организатора „Нестле България“ ще бъде представен от Теодор Георгиев, ръководител на правния отдел на Нестле България

Община Ардино събра над 550 участници в девет събития за „Нестле за Живей Активно!“. Общината участва в конкурса за четвърта поредна година, а събитията, с които се включи в тазгодишното издание са футболно състезание, пешеходен маршрут с начало гр. Ардино и край Орлови скали, почистване на пътека, запознаване на публиката с терапевтичните предимства на йогата, зумба танци, футбол и федербал на открито, велопоход сред природата, започващ от гр. Ардино и стигащ Дяволския мост, организиране на щафетни игри и състезания за ученици и за общинската администрация, поход от гр. Ардино до с. Бистроглед, спортен празник в детска градина, разходка из гр. Ардино, народни танци.

Община Девня не е пропускала възможност да е част от конкурса и се включва от самото му създаване, а през 2019 г. дори печели титлата най-активна община в България. С над 400 участника, Девня организира 6 масови събития тази година - спортни игри в детска градина, танцово шоу в училище, 10-километров преход до "Кесмята" и спортни игри, както и състезание по спортен риболов.

Община Шабла се включва за пръв път в конкурса, реализирайки 4 събития „Нестле за Живей Активно“ - ден без автомобили в Шабла, анкета "Храня ли се балансирано?", флашмоб, семеен велопоход от Шабла до къмпинг "Добруджа" (7 км).  В събитията се включват 200 души.

Община Дряново участва в конкурса за четвърта поредна година със седем „Нестле за Живей Активно!“ празника, които се състоят от пешеходен поход - "Скалската екопътека", открита тренировка по бокс, любителски турнир по тенис на маса, пешеходен поход по екопътека "Дряновски манастир - Боженци", баскетболен турнир за деца до 11 години, състезание по спортно ориентиране за деца и родители и любителско велошествие.

Освен победителя в конкурса, на 30 януари ще стане ясно и кой е новият посланик на „Нестле за Живей Активно!“, който ще стане част от звездното семейство на инициативата заедно с Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Екатерина Дафовска, Евгени Иванов – Пушката и Маруся Иванова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай