Ансамбъл "Пирин" тръгва на турне в Европа

Ансамбълът отново става посланик на българското музикално-танцово фолклорно изкуство по света

Ансамбъл "Пирин" тръгва на турне в Европа | StandartNews.com

Емблематичният ансамбъл „Пирин“ за пореден път ще представи Благоевград по време на турне в Европа. Творците от ансамбъла ще вземат участие в 24-тото издание на Международния фестивал за изкуства в Будапеща, Унгария. Фестивалът ще се проведе от 8 до 15 юни. Участието на ансамбъл "Пирин" е по покана на „Дуна Арт Къмпани“ – международна мултикултурна фондация.

Турнето на благоевградския състав продължава с гостуването на 60-я юбилеен международен фестивал в град Миява, Словакия по покана на Община Миява, която е организатор на фестивала.

В програмата за предстоящо турне са включени, както едни от най-емблематичните музикално танцови платна на ансамбъла от Пиринския край, така и произведения от различни фолклорни области на България.  

Само преди месеци световно известния ансамбъл „Пирин“ се завърна с първа награда от международен фестивал в Испания, а месец по-късно отново бе гост на международна сцена в Република Хърватска, където публиката със затаен дъх дълго време остана безмълвна от прекрасните изпълнения на фолклорната Емблема на Благоевград.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай