Агресия в училище, учителка посяга на дете

Случаят е от разложкото село Горно Драглище

Агресия в училище, учителка посяга на дете | StandartNews.com

Ученичка от разложкото село Горно Драглище обяви, че е обиждана и бита от учителката си. Клип в социалните мрежи, разпространен вчера, показва как преподавателката обижда и посяга на момиче от класа.

„Имаше шум и врява при вратата на класната стая. С няколко забележки се опитахме с дежурната колежка на коридора да я спрем. "Отидох до тоалетна и чух, че започна да се тряска и да се вика. Конструкцията на вратата е дървена, има и стъкло. Можеше да стане страшно, ако се счупи вратата и децата да се наранят. Моята реакция бе такава, че да се предотврати нещо по-сериозно което е в полза на децата”, каза Райка Калоянова - учител в ОУ "Неофит Рилски" - Горно Драглище, предаде Нова тв.„На клипа се вижда, че момичето стои, а аз й разрошвам косата. Изобщо не е това, което се вижда от тази страна, че аз размахвам ръце и я бия”, допълни тя.

 

„Моето момиче ми каза, че е ходило до тоалетна. Вратата отдавна е развалена. Затваря се сама от течението. Едната госпожа започва да й се кара и да я бие, а класната започва да й дърпа косата и да й казва най-различни обиди”, контрира обаче майката на детето.

„Категорично се разграничавам от действията на колежката Калоянова. За нас на първо място стои здравето на децата. След писмените обяснения на Калоянова и Узунова и след разговор с родителя, ще съберем педагогическия съвет и ще вземем някакво решение”, заяви Бойчо Пукнев - директор на ОУ "Неофит Рилски" - Горно Драглище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай