Вторник,

Абсурд: Туристи вървят 2 км пеша, за да стигнат до Триград

От: Стандарт -
390
Абсурд: Туристи вървят 2 км пеша, за да стигнат до Триград
A
A
A

Пътят за Триград остава затворен и все още няма достъп до населеното място. Това постави на изпитание желаещите да посрещнат новогодишните празници в курортната дестинация, заяви по БНТ Радост Караиванова, жител на вилното селище.

На кадрите, изпратени от зрители, се вижда  как те спират колите си на около 2 км от Триград  преди пострадалия от наводненията участък, и ходят пеша около километър с багажа си до другата страна на затворения участък, където ги чакат местни жители. Сред пътуващите е имало и бременни жени, и малки деца. Получило се е и задръстване от образувалата се колона от спрели автомобили.

Порои в края на 2021 година блокираха населеното място, което остана без автомобилен достъп заради пропадането на пътя.

Въпреки бедствието туристи отново са избрали да посрещнат новогодишните празници в Триград, но престоят им се е превърнал в неприятно приключение, разказа Караиванова. По думите ѝ туристите не могат да бъдат посрещани нормално и адекватно, затова се обмисля преустановяването на приема на гости, за да не се поставя престоят им на изпитание.

Въпреки неотложната нужда от ремонт, дейности все още не са започнали, сигнализира Караиванова. По думите ѝ от Община Девин са отпуснали средства само за рисковия участък, който е забранен за преминаване, и ремонтът се очаква да започне следващата седмица.

Жителите на Триград очакват започването на поетапните дейности и в другите участъци. Те са получили уверение от правителството, че ще бъде извършена цялостна рехабилитация на целия 20-километров участък.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията