Неделя,

60 лекоатлети от националния отбор по лека атлетика на Украйна тренират в Стара Загора

От: Стандарт -
60 лекоатлети от националния отбор по лека атлетика на Украйна тренират в Стара Загора
A
A
A

60 спортисти от националния тим по лека атлетика на Украйна тренират в Стара Загора. Лагерът, организиран от Европейската атлетика и Българска федерация лека атлетика с подкрепата на Община Стара Загора е под наслов „За приятелство и мир“.

„Искам да поздравя украинските атлети за това, че са организирани, изпълнителни и спазват реда, които има на стадион „Берое“. Те използват също така и покритата лекоатлетическа писта, тренировъчната писка и полигонът за хвърляне. Съвместно с тях тренират и нашите състезатели от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, приветства спортистите зам.-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова. Тя уточни, че местната администрация през последните години инвестира средства в спортната инфраструктура и припомни, че през 2013 година е обновена лекоатлетическата писта на стадион „Берое“, а в последствие полигонът за хвърляне и покритата лекоатлетическа писта. „Винаги сме се стремили това да стане един завършен спортен комплекс, който да предоставя всички необходими условия както за подготовка на атлетите, така и за провеждане на състезенания“, допълни още тя. И припомни, че градът е бил домакин на европейски отборни първенства по лека атлетика, Балканиади и Световно първенство за гхора с увреден слух.

„Първо и най-важно ние сме доволни, че можем да предложим на украинските атлети и техните семейства сигурност и спокойствие по време на този конфликт, както и отлични спортни съоръжения, за да продължат кариерите си в тези мрачни и тежки времена. Условията, които предоставяме на украинските атлети да подпомогнем подготовката им за международни състезания през лятото и те да достигнат върхова спортна форма на европейското първенство в Мюнхен“, каза президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

Благодарност за подкрепата изказа главният треньор по спринт в Украинската федерация по лека атлетика и отговорник на групата в лагера Кристина Рамасчук.

Удовлетворение от условията, които се предоставят на украинските лекоатлети изказа и директорът на Европейската федерация по лека атлетика Кристиан Милц.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички