60 лекоатлети от националния отбор по лека атлетика на Украйна тренират в Стара Загора

Лагерът, организиран от Европейската атлетика и Българска федерация лека атлетика с подкрепата на Община Стара Загора е под наслов „За приятелство и мир“

60 лекоатлети от националния отбор по лека атлетика на Украйна тренират в Стара Загора | StandartNews.com

60 спортисти от националния тим по лека атлетика на Украйна тренират в Стара Загора. Лагерът, организиран от Европейската атлетика и Българска федерация лека атлетика с подкрепата на Община Стара Загора е под наслов „За приятелство и мир“.

„Искам да поздравя украинските атлети за това, че са организирани, изпълнителни и спазват реда, които има на стадион „Берое“. Те използват също така и покритата лекоатлетическа писта, тренировъчната писка и полигонът за хвърляне. Съвместно с тях тренират и нашите състезатели от Спортен клуб по лека атлетика „Берое“, приветства спортистите зам.-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова. Тя уточни, че местната администрация през последните години инвестира средства в спортната инфраструктура и припомни, че през 2013 година е обновена лекоатлетическата писта на стадион „Берое“, а в последствие полигонът за хвърляне и покритата лекоатлетическа писта. „Винаги сме се стремили това да стане един завършен спортен комплекс, който да предоставя всички необходими условия както за подготовка на атлетите, така и за провеждане на състезенания“, допълни още тя. И припомни, че градът е бил домакин на европейски отборни първенства по лека атлетика, Балканиади и Световно първенство за гхора с увреден слух.

„Първо и най-важно ние сме доволни, че можем да предложим на украинските атлети и техните семейства сигурност и спокойствие по време на този конфликт, както и отлични спортни съоръжения, за да продължат кариерите си в тези мрачни и тежки времена. Условията, които предоставяме на украинските атлети да подпомогнем подготовката им за международни състезания през лятото и те да достигнат върхова спортна форма на европейското първенство в Мюнхен“, каза президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

Благодарност за подкрепата изказа главният треньор по спринт в Украинската федерация по лека атлетика и отговорник на групата в лагера Кристина Рамасчук.

Удовлетворение от условията, които се предоставят на украинските лекоатлети изказа и директорът на Европейската федерация по лека атлетика Кристиан Милц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай