60 години регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров”-Кърджали

Икона на Св.Св. Кирил и Методий и почетен знак „Герб на Община Кърджали–златен“ за най- голямото книгохранилище в Източните Родопи

60 години регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров”-Кърджали | StandartNews.com

Икона на Св.Св. Кирил и Методий и почетен знак „Герб на Община Кърджали–златен“ връчи кметът на Кърджали Хасан Азис на директора на Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“ Уляна Ганева по случай 60- годишния юбилей на най-голямото книгохранилище в Източните Родопи.

Кметът поздрави всички библиотечни работници за всеотдайната им работа в превръщането на библиотеката в едно различно духовно пространство.

Уляна Ганева припомни историята на библиотеката и сподели, че днес книгохранилището разполага с 270 000 тома литература, а преди 60 години те са били едва 20 000.По повод юбилея библиотеката в Кърджали получи и 60 тома новоиздадена литература от доц. Красимира Александрова, директор  на НБ „Св. Св. Кирил и Методий”, а областният управител Никола Чанев направи един дългоочакван подарък - грамофон за нуждите на читалня „Изкуство”, където се съхраняват плочи с изпълнения на световни композитори и изпълнители.

По случай  24 май  библиотекарите в Кърджали организираха конференция под надслов „Библиотеки. Потребители. Предизвикателства“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай