Вторник,

4000 лалета и нарциси красят Банско

От: РЕДАКТОР -
120
4000 лалета и нарциси красят Банско
A
A
A

С всеки нов пролетен ден Банско става все по-красиво и цветно. За разлика от по-топлите краища на България, тук сега в пълния си блясък са засадените в края на есента над 4000 луковични цветя – лалета и нарциси. В апогея на цъфтежа си са магнолиите, форзициите, игликите и теменужките. Цветята украсяват централната градска част и пешеходните зони.

Както всяка година, Общинска служба „Озеленяване” извърши в централната градска част пролетната фито-санитарна сеч на дълготрайната дървесна растителност за премахване на изсъхнали и счупени клони. Извършено е подхранването на иглолистната растителност с подходящи торове. Тревните площи се косят.

В началото на м.април, в рамките на Седмицата на гората, бяха засадени 70 нови дървета. В кампанията „Засаждаме бъдеще” се включиха Общинската администрация, училища, детски градини и пчелари от Банско. Покрай новоизградената част на ул.”Найден Геров” ще растат новопосадените брези, липи и акации.

След майските празници започна лятното зацветяване на паркови площи, пешеходни зони и централна градска част. Голяма част от аранжировките ще бъдат от собствен разсад – различни сортове тагетес, цинии и невен. Над десет хиляди корена бегония, колеус агератум и други видове цветя ще бъдат доставени в Банско от разсадници. На 300 стълба за улично осветление ще бъдат поставени кашпи с каскадни цветя, както и на прозорците на обществените сгради.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички