176 години от рождението на революционера Христо Ботев отбелязаха в Стара Загора

В парк „Митрополит Методий Кусев“, пред бюст-паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър се събраха старозагорци и гости на града

176 години от рождението на революционера Христо Ботев отбелязаха в Стара Загора | StandartNews.com

С общоградски ритуал, организиран от Община Стара Загора и Старозагорския военен гарнизон, се отбелязаха 176 години от рождението на Христо Ботев. В парк „Митрополит Методий Кусев“, пред бюст-паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър се събраха старозагорци и гости на града, за да се преклонят пред делото и живота на революционера. В тържествения ритуал участваха и Военният духов оркестър и знаменната група и почетна рота от Втора механизирана бригада, а водещ бе aктьорът Христофор Недков.

Венци и цветя в знак на признателност поднесоха зам.-кметовете на Община Стара Загора арх. Мартин Паскалев, Павлина Делчева и Милена Желева, областният управител и зам.-областният на Стара Загора Ива Радева и Теодора Нончева, председателят на Общински съвет Стара Загора Ивета Лазарова, общински съветници, представители на местни и държавни институции, на политически и граждански организации, граждани.

Един от най-видните български революционери и публицисти Христо Ботев е роден в Калофер, в семейството на даскал Ботьо Петков и Иванка Ботева на 25 декември 1847 г. (по стар стил).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай