16 спортисти се борят за приза Спортист №1 на Казанлък

На 13 -ти януари ще се проведе церемонията по награждаване на "Спортист на годината Казанлък'21"

16 спортисти се борят за приза Спортист №1 на Казанлък | StandartNews.com

На 13 -ти януари /четвъртък/  ще се проведе церемонията по награждаване на  "Спортист на годината Казанлък'21". В казанлъшки ресторант от 18:00 часа ще стартира и самото събитие.

Комисията, която ще определи избора за Спортист на Казанлък за 2021, е оглавена от българския лекоатлет, параолимпиец - Ружди Ружди, който е и световен рекордьор от параолимпиадата в Токио. Легендата на казанлъшката лека атлетика Петя Пендарева и най-младия съдия на евроволей 2021 - Атанас Върбанов, също са част от журито. Останалите членове са Зам.-кметът Ахмед Мехмед, Омбудсманът Гинка Щерева, председателят на Комисията по образование, младежки дейности и спорт Теодора Иванова, учителят по ФВС Милен Христов, както и журналистите Иван Бонев, Марияна Ганева и Желязко Динев.

16 спортисти ще се борят за най-големият приз Спортист №1, от общо 10 клуба. В категорията на най-добрите млади спортисти, номинираните са 20, юноши и девойки, които ще се съревновават за приза „Млад Спортист на 2021 година“. В категорията  „Отбор на годината“  сили ще мерят волейболния ни клуб “Казанлък“, „Аргус ММА“, КЕС „Селт“ и КК „Лястовица“. 

Подготвени са и три специални награди за някои от спортистите.

При волейболът това вече е традиция над 15 години, а "четворката" Кристина Йорданова-капитан, Селин Салим и Ивайла Чавдарова, Симона Анастасова са в конкуренция за двете класации в Общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай