Сряда,

Защо патриотите от ВОЛЯ и НФСБ разчитат на жените

От: РЕДАКТОР -
191
Защо патриотите от ВОЛЯ и НФСБ разчитат на жените
A
A
A

Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ има силно представителство на жените в листите си. Така беше и в 44-то Народно събрание. Парламентарната група на ВОЛЯ имаше преобладаващ процент дами. „Умните жени са богатство за държавното управление”, казва Веселин Марешки.

Дамите от коалицията разработиха специална програма в подкрепа на децата, жените и семействата, наречена „Пътна карта на детското щастие”. Те настояват за несимволично увеличение на детските надбавки като те да са предназначени за всички деца, независимо от доходите на родителите им. Подкрепата за раждаемостта при двойки над 18г. и с минимум средно образование също е сред приоритетите за справяне с демографската криза. От Патриотичната коалиция са предвидили безплатни учебни помагала и униформи за всички ученици. На първо място е мярката безплатни лекарства за учениците до 18г. Това са само част от планираните политики, ако патриотите от ВОЛЯ и НФСБ са в следващото управление.

 

Дамите от коалицията направиха и оригинално видео- послание от тях към жените на България. За първи път виждаме политическа сила, която обръща специално внимание на българката, семейството, децата. Разбирането на патриотите е, че това са устоите на нацията и държавата. Затова тези политики трябва да са на първо място. „Ако има повече жени – истински патриоти, в следващото Народно събрание, ще има повече грижа за семействата. Ние няма да харчим милиарди за въоръжаване, а ще разпределяме държавната хазна за бъдещето ни- децата, за работещите майки, за възрастните ни родители. Хората са богатството на България и най-напред трябва да се погрижим за тях”, категорична е Кръстина Таскова, водач на листите на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ в Стара Загора и Добрич.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички