Смолян наказа Дариткова. Мандат по-малко

Втора в областта е ДПС. БСП остана на опашката след партията на Слави

Смолян наказа Дариткова. Мандат по-малко | StandartNews.com

 

Проблемите на ГЕРБ в Смолянско от години избуяха по време на парламентарните избори. Досегашната шефка на парламентарната група на партията на Борисов Даниела Дариткова преживя най-голямата си загуба от 11 години като остана единствен народен представител на ГЕРБ за региона.

Неубедителното местно управление в Смолян, скандалите около кмета на Доспат, проблемите с инфраструктурата и липсата на големи инвеститори отнеха втория мандат, който трябваше да заеме най-дейният човек на ГЕРБ- областният управител Неделчо Славов.

Убедително представяне и второ място в областта регистрира ДПС с над 11 000 гласа с областния лидер Хайри Садъков. Партията потвърди, че е лидира в Рудозем, Мадан и Борино.    

Нов резил на тези избори преживя Цветан Цветанов в уж най-силния район на спонсора си – Павел Вълнев. Тяхната кандидатура събра едва 2000 гласа, колкото доста непопулярния човек на Мая Манолова - Мирослав Фисински.

Също толкова скромно бе и участието на кандидата на Демократична България Борис Сандов, който е известен с екоакциите си за опазване на Иракли и за забрана на шистовия газ.

След като Корнелия Нинова позорно изхвърли дългогодишното острие на БСП Дора Янкова и прехвърли Александър Симов от Кърджали в Смолян, червената партия се оказа на последното място в списъка на депутатите за парламента със скромните 7 100 гласа.

На трето място, с 1400 гласа, се нареди партията на Слави Трифонов, която влиза в парламента със сценариста Александър Вълчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай