Слави с двоен удар в Бургас

За кой отбор ще играе Любен Дилов син в парламента?

Слави с двоен удар в Бургас | StandartNews.com

Двоен удар направи Слави Трифонов в Бургас. Водачът на листата на "Има такъв народ", сценаристът Ивайло Вълчев, би БСП и изстреля партията на второ място. Победителят в морския град Любен Дилов - син, водач на листата на ГЕРБ от гражданската квота, обаче трудно може да бъде причислен към управляващата партия.Независимо че й пристана, Дилов си остава Ку-ку-вец по душа и политически убеждения. Така че нищо чудно в новия парламент да се троянски кон.

Новите депутати от бургаски регион са следните:

ГЕРБ засега има сигурни само 4 депутати и е на ръба да вземе пети. Това са Любен Дилов син, Ивелина Василева, Деница Николова, Димитър Бойчев и Галя Желязкова. Под въпрос е зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков.

"Има такъв народ", БСП и ДПС ще си разпределят по двама депутати, а Демократична България, ВМРО и "Изправи се! Мутри вън!" ще разчитат само на по един.

За Слави освен Ивайло Вълчев влиза и дипломатът Димитър Гърдев. От БСП се класират Петър Кънев и проф. Юлия Йоргова. За ДПС имената са Севим Али и Ешереф Ешреф. Мая Манолова ще разчита на Живко Табаков, а Каракачанов - на Георги Манев, който ще влезе в НС, след като евродепутатът Ангел Джамбазки отстъпи мястото си.

За радост на Христо Иванов, дясната му ръка от акциите на Росенец Иво Мирчев, вече го му прави компания в парламента.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай