Паскалев: Конфликтите в БСП отблъскват хората

"Конфликти в БСП винаги е имало, но вече придобиват извратена форма.

Паскалев: Конфликтите в БСП отблъскват хората | StandartNews.com

"Конфликти в БСП винаги е имало, но вече придобиват извратена форма. Това води до отблъскване на нормалните граждани от изборния процес". Това заяви пред БНР Костадин Паскалев, част от група социалисти, започнали инициатива "Социалисти за устойчиво развитие на България" и бивш министър на регионалното развитие и благоустройство (2001-2002) в кабинета "Сакскобургготски".

По думите му, ако БСП иска да печели изборите, трябва да предлага в листите политици с доказан морал, професионални авторитети, които могат да формулират и отстояват политики.

Има опит да подредят своите хора в листите. Това е съществен проблем, за който вече е късно, смята Паскалев. От инициативата разработват управленска програма, която ще бъде предложена на българското общество чрез БСП.

"Европейският път, по който се движим, прилича на българските пътища - влагаме огромни ресурси, за да покажем нещо като лустро, а всъщност да откраднем голяма част от средствата", обясни бившият регионален министър.

Той е категоричен, че цялото ни общество се нуждае от диалог. "В ръцете на Корнелия Нинова е да започне диалога в БСП, в лявото пространство, да разговаря с президента, защото България се нуждае от коренна модернизация. В последните 30 години станахме държава от третия свят, а не модерна европейска държава", заяви Костадин Паскалев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай