Събота,

Онлайн допитване изстреля Воля и НФСБ до 13,05%

От: Стандарт -
5114
Онлайн допитване изстреля Воля и НФСБ до 13,05%
A
A
A

Онлайн анкета на сайта www.24chasa.bg проверява нагласите на аудиторията относно предстоящия вот. Потвърждават се прогнозите на социологическите агенции, че изненадата на тези избори ще бъде новата формация Патриотична коалиция ВОЛЯ и НСФБ. И в онлайн допитването на „ 24 часа” читателите й дават 13,05% към 15 март 2021 г. Ще припомним, че последно експресно проучване прогнозира подобен процент за вота на 4 април, заради ясната и изпълнима програма, която явно се припознава от много българи. Това е най-динамично развиващата се формация в тази кампания.На първо място, без изненада, читателите поставят ГЕРБ-СДС, които водят с 36.97 на сто. Това е с десетина процента повече, отколкото изчисляват социолозите. Читателите на вестника  и на сайта очевидно одобряват политиката на правителството на премиера Бойко Борисов и отново ще го подкрепят.

Голямата изненада е изпадането на БСП от вечното второ място – хората на Корнелия Нинова са трети, с подкрепа едва от 8,02%. Официалните проучвания от години са застопорили социалистите след управляващата партия. Читателите на „24часа“ обаче имат свой прочит на действителността и не дават същите проценти подкрепа за БСП. Една от причините за това е може би слабият старт на предизборната надпревара за социалистите и неясните им послания.

„Има такъв народ“ на Слави Трифонов е с 5,82%, а малко преди него – с 6 на сто – „Демократична България – Обединение“. Формацията на Мая Манолова и „Отровното трио“ - „Изправи се! Мутри вън!“ е далеч под четирипроцентовата бариера – 2,43%. Извън следващия парламент, поне засега, остава и ВМРО с 3,75на сто от гласовете в онлайн допитването на вестника. Анкетата е отворена за гласуване.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com