Онлайн допитване изстреля Воля и НФСБ до 13,05%

Потвърждават се прогнозите на социологическите агенции, че изненадата на тези избори ще бъде новата патриотична коалиция

Онлайн допитване изстреля Воля и НФСБ до 13,05% | StandartNews.com

Онлайн анкета на сайта www.24chasa.bg проверява нагласите на аудиторията относно предстоящия вот. Потвърждават се прогнозите на социологическите агенции, че изненадата на тези избори ще бъде новата формация Патриотична коалиция ВОЛЯ и НСФБ. И в онлайн допитването на „ 24 часа” читателите й дават 13,05% към 15 март 2021 г. Ще припомним, че последно експресно проучване прогнозира подобен процент за вота на 4 април, заради ясната и изпълнима програма, която явно се припознава от много българи. Това е най-динамично развиващата се формация в тази кампания.На първо място, без изненада, читателите поставят ГЕРБ-СДС, които водят с 36.97 на сто. Това е с десетина процента повече, отколкото изчисляват социолозите. Читателите на вестника  и на сайта очевидно одобряват политиката на правителството на премиера Бойко Борисов и отново ще го подкрепят.

Голямата изненада е изпадането на БСП от вечното второ място – хората на Корнелия Нинова са трети, с подкрепа едва от 8,02%. Официалните проучвания от години са застопорили социалистите след управляващата партия. Читателите на „24часа“ обаче имат свой прочит на действителността и не дават същите проценти подкрепа за БСП. Една от причините за това е може би слабият старт на предизборната надпревара за социалистите и неясните им послания.

„Има такъв народ“ на Слави Трифонов е с 5,82%, а малко преди него – с 6 на сто – „Демократична България – Обединение“. Формацията на Мая Манолова и „Отровното трио“ - „Изправи се! Мутри вън!“ е далеч под четирипроцентовата бариера – 2,43%. Извън следващия парламент, поне засега, остава и ВМРО с 3,75на сто от гласовете в онлайн допитването на вестника. Анкетата е отворена за гласуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай