Петък,

Нинова с прогноза за резултата на БСП

От: стандарт -
7017
Нинова с прогноза за резултата на БСП
A
A
A

 

БСП ще има по-добър резултат на предстоящите избори, смята лидерът на социалистите Корнелия Нинова. По думите й за таза прогноза имало обективни причини. Според нея на първо място е пандемията, защото част от червените избиратели от страх не излязлида гласуват. Второто е машинното гласуване – то ще спре много сериозна част от манипулацията и подправянето на протоколите. Третата причина, която  Нинова изтъкна, е свързана със смените, които прави служебният кабинет, а именно, че те трябва да гарантират честността на изборите. „Може би най-сериозната, която е психологическа – хората се освободиха от страха след падането на кабинета “Борисов“, допълни Нинова.

Соцлидерката открои и трите задачи на служебния кабинет: „Първо – да направи ревизията на модела “ГЕРБ“, да извади истината и това се случва. Второто е да организира честни и прозрачни избори, с максимално висока активност – и по това се работи. Третото е да осигури икономическите и социалните мерки, от които се нуждаят хората и икономиката в момента.“ По думите на Нинова в голяма степен служебният кабинет продължава политиките на БСП от последните четири години.

„За целия мандат на президента Радев нито веднъж не сме се намесвали във формиране на негови позиции и това е принципна позиция. Ние го издигнахме, но оттам нататък той е президент на цяла България и какви политики формира е негова работа. Друга наша принципна позиция винаги е била за подобряване на отношенията с Русия, за добросъседски отношения, за благоразвитие на икономическите, на културните, на социалните и на всякакви връзки“, обясни тя.

Според Нинова клишето за БСП, че е партия на статуквото не отговаря нито на фактите, нито на истината.

"Четири години в предишния кабинет ние бяхме единствената сериозна опозиция срещу ГЕРБ – вотове на недоверие, напускане на парламента, внасяне на алтернативни бюджети, изваждане на корупционни практики, 1 329 предложения по закони – това са фактите“, обясни Корнелия Нинова пред "Дарик радио".


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички