Понеделник,

Нинова с прогноза за резултата на БСП

От: стандарт -
Нинова с прогноза за резултата на БСП
A
A
A

 

БСП ще има по-добър резултат на предстоящите избори, смята лидерът на социалистите Корнелия Нинова. По думите й за таза прогноза имало обективни причини. Според нея на първо място е пандемията, защото част от червените избиратели от страх не излязлида гласуват. Второто е машинното гласуване – то ще спре много сериозна част от манипулацията и подправянето на протоколите. Третата причина, която  Нинова изтъкна, е свързана със смените, които прави служебният кабинет, а именно, че те трябва да гарантират честността на изборите. „Може би най-сериозната, която е психологическа – хората се освободиха от страха след падането на кабинета “Борисов“, допълни Нинова.

Соцлидерката открои и трите задачи на служебния кабинет: „Първо – да направи ревизията на модела “ГЕРБ“, да извади истината и това се случва. Второто е да организира честни и прозрачни избори, с максимално висока активност – и по това се работи. Третото е да осигури икономическите и социалните мерки, от които се нуждаят хората и икономиката в момента.“ По думите на Нинова в голяма степен служебният кабинет продължава политиките на БСП от последните четири години.

„За целия мандат на президента Радев нито веднъж не сме се намесвали във формиране на негови позиции и това е принципна позиция. Ние го издигнахме, но оттам нататък той е президент на цяла България и какви политики формира е негова работа. Друга наша принципна позиция винаги е била за подобряване на отношенията с Русия, за добросъседски отношения, за благоразвитие на икономическите, на културните, на социалните и на всякакви връзки“, обясни тя.

Според Нинова клишето за БСП, че е партия на статуквото не отговаря нито на фактите, нито на истината.

"Четири години в предишния кабинет ние бяхме единствената сериозна опозиция срещу ГЕРБ – вотове на недоверие, напускане на парламента, внасяне на алтернативни бюджети, изваждане на корупционни практики, 1 329 предложения по закони – това са фактите“, обясни Корнелия Нинова пред "Дарик радио".

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички