Неделя,

Нинова с референдум за кабинет. Не обяви врагове

От: СТАНДАРТ -
Нинова с референдум за кабинет. Не обяви врагове
A
A
A

Целта ни е да бъдем първа политическа сила. С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова регистрира соцпартията за парламентарните избори на 4 април. Соцлидерката каза, че ще прави референдум за партньорите и участието на партията в управлението. За първи път не посочи врагове.

"Първи обявихме и водачите си, част от тях са тук с нас. До седмица най-много ще подредим листите в областните съвети. До седмица също ще започнем представяне на нашата платформа. Тя е направена с грижа за хората и приоритетите ни са здравеопазване, образование, социална политика и икономика. Мерките, които сме заложили там, съотнасяме към един от най-важните проблеми за България - демографската катастрофа", заяви още Нинова.

Тя обяви намерението си да направи референдум за коалиционните партньори на партията след изборите.

Ще предложа на Националния съвет въпросът за следизборни и управленски коалиции да го решим след изборите с вътрешно допитване, каза лидерът на БСП. И добави: Нашият Устав дава такава възможност и ние вече сме го прилагали.

На въпрос дали има партии, с които БСП няма да се коалира, Нинова отговори, че единствено членовете на партията ще решат този въпрос.

Твърденията, че ми е оказван натиск БСП да не подкрепи Румен Радев са лъжа, манипулация и изкуствено отклоняване на общественото внимание от парламентарните избори и промяна на модела на управление, каза още Корнелия Нинова. И коментира напрежението в партията, създадено при подреждането на листите. "Мисля, че вече започва да се преодолява с подреждането на пълните листи от областните съвети, което тече в момента и ще приключи до седмица най-много.”.

 


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички