Mотористи на "Демократична България" срещнаха кемпера с №23

Пазарджик - първа спирка от Националната предизборна мотообиколка на „Демократична България“

Mотористи на "Демократична България" срещнаха кемпера с №23 | StandartNews.com

Националната предизборна мотообиколка на „Демократична България“ започна и пристигна в първата си спирка Пазарджик, където заедно с кандидатите от листата за района стартираха срещи с избирателите.

ВИЖ ОЩЕ: Как се гласува с машина - Демократична България с акция по улиците

Инициативата, която включва два мотоциклета и микробус, цели да популяризира идеите на „Демократична България“ в различни населени места из цялата страна. В Пазарджик вдъхновителят на обиколката Даниел Неделчев беше посрещнат от водача на листата Антоанета Цонева и Петър Цикалов, номер 10 в листата. Двамата обикалят от няколко дни областта с брандиран кемпер.

„Цялата ни листа работи усилено, не сме спрели да обикаляме. Заедно с моторите ще обиколим всички квартали на Пазарджик по още веднъж и ще се срещнем и ще говорим с хората“, каза Цонева при посрещането на мотористите.

Целта на съвместните обиколки ще бъде да се стигне до максимален брой хора, те да бъдат чути и да се обсъди бъдещето на България. А също така и избирателите да чуят от кандидатите какви идеи имат за развитието на страната.

„Надеждата, че можем много повече от живота си, много повече за нашите деца и нашата родина, се връща. С всеки изминал ден нараства и убеждението, че ерата „Борисов“ приключва“, заяви Антоанета Цонева.

„Разговаряме с хората и те много добре знаят, че основният проблем е липсата на справедливост. Те питат защо няма равенство пред закона. Тук в Пазарджик, в Сърница, във Велинград, в Панагюрище разговорите стигат до това защо едни са равни, а други са по-равни пред закона“, каза още тя.

„Голямата тема в разговорите е благосъстоянието на хората. Защо България се намира на дъното на ЕС по доходи? Защо се случи така, че тръгвайки по едно и също време с Румъния при едни и същи условия, инвеститори като „Тесла“ предпочитат Румъния и заобикалят България? Защо „Амазон“ и „Майкрософт“ предпочитат Гърция? Защо големите инвестиции не могат да стъпят тук? Големите инвеститори носят със себе си високи стандарти, нови бизнес модели, ноу-хау“, добави Цонева.

Основен акцент в срещите са състоянието на малкия, средния и микро бизнес и възможностите за неговото развитие.

“Хората много ясно ни казват: “Искаме ясни правила, не искаме подаяния, не искаме милостиня. Искаме да се развиваме без институциите да идват като бухалки”. Ако бизнесът диша спокойно, ако има ясни правила, тогава ще има и по-високи доходи. Това ще се случи, ако достъпът до обществени поръчки бъде сред много средни, малки и микропредприятия, а не в приятелски кръгове като ”Автомагистрали”, сподели впечатленията си Цонева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай