Сряда,

Марешки: Само чисти партии могат да преборят корупцията

От: Стандарт -
172
Марешки: Само чисти партии могат да преборят корупцията
A
A
A

 „Всички говорят за чиста природа, чиста храна, чист въздух – това са важни приоритети и в нашата управленска програма. Но само ние от Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ повдигаме въпроса за чисти партии и чисти политици. Останалите мълчат по тази тема, защото през годините са се забърквали в какви ли не корупционни схеми”, заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

По думите му, само личности, за които няма дори и сянка на съмнение за корупция, имат свободата и смелостта да се преборят с този бич за българското общество. „ Сега виждам, че изхвърлени от управлението политици, заради некадърност и корупция, отново лъжат хората, че са чисти и те ще премахнат такива практики. Няма как да го направят. Един проблем не се решава с хората, които са го създали”, заяви още Марешки.

Факт е, че  44-то народно събрание нито за ВОЛЯ, нито за НФСБ, се появиха подобни скандали. Както признават и двамата лидери – Марешки и Симеонов, този факт е сред мотивите за обединението им в Патриотичната коалиция.

Според вече излезли проучвания на общественото мнение, други партии губят подкрепа именно заради корупционни скандали като този, например, с продажбата на български паспорти, шуробаджанащина, арести на техни министри, евродепутати, които бяха заловени да карат в нетрезво състояние. Да не говорим за политици, обвързани с разграбването на България, когато са били на власт.

„ При срещите ми с хората из страната, всички ми споделят колко се изумяват как винаги преди избори стари партии и провалени политици, за които всички знаят какви са ги вършили в управлението, изгонени са от него, започват без срам да говорят как именно те ще преборят корупцията. Такова лицемерие отвращава”, категоричен е Марешки.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com