Кючюк: Моментът е преломен. Институциите не работят

Евродепутатът коментира защо предстоящите избори са най-важни

Кючюк: Моментът е преломен. Институциите не работят | StandartNews.com

„Моментът е преломен. Институциите не функционират. 10 години ГЕРБ не могат да реформират страната. Стоим по лош начин на европейската сцена”. Това коментира европедупатът от ДПС Илхан Кючюк В студиото на „Неделята на NOVA”. Преди дни председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи предстоящите избори на 4-ти април като едни от най-важните избори след 1989 г.

Имахме едно европейско председателство, което постави важни теми и ние сме ги подкрепяли, но оттам нататък не виждам значими прояви на правителството в тази посока, каза Кючюк. И допълни: „Има много възможности. Европа е континент на възможности – по отношение на зелената сделка, на дигитализацията, на начина, по който трябва да се осъществи този преход от един тип икономика към друг.”.

„Тези избори са много важни, защото чрез тях трябва да се възстанови парламентаризмът. Министър-председателят не обича да ходи в Народното събрание, той не го и прави. Неглижира работата му и затова ДПС чрез парламентарната си група иска ясни и категорични отговори от Томислав Дончев за всички детайли около отпуснатите средства”, коментира още Кючюк. По думите му са нужни реформи, за да могат хората наистина да усетят парите, които Европа ни отпуска.

Според него обаче е трудно една единствена партия сама да извърши необходимите за страната реформи, така че да се възползваме максимално от средствата, които се отпускат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай