Вторник,

Карадайъ:С анти ДПС кампания се влиза, но и излиза от политиката

От: стандарт -
337
Карадайъ:С анти ДПС кампания се влиза, но и излиза от политиката
A
A
A

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателят на Движението Йордан Цонев и президентът на европейските либерали Илхан Кючюк се срещнаха в Сливен с членове и симпатизанти на ДПС. Те се обърнаха за подкрепа към своите избиратели и ги призоваха с №7 да подкрепят водача на сливенската листа Хатидже Георгиева.

В едноименната зала в Сливен лидерът на Движението за права и свободи очерта основните проблеми в българската политика.

"Проблемът на управлението в България за последните 12 години е липса на ценности, на цел, на приоритети, на посока, от което следва и липса на инвестиции. Те изискват сигурност  и стабилност, предвидимост.“ подчерта Мустафа Карадайъ.

“В България някои от партиите основават своята политика на принципа на омразата. Така влизат в управлението, така се създават, стават забележими, стигат и до властта, а после така си отиват от политическата сцена. Най-лесно е да се мрази – другия, различния, малцинствата. Тези които нямат приоритети, нямат програми, те правят политика и кампания на принципа на омразата. С анти-ДПС кампания стават забележими, влизат във властта, но и с анти-ДПС кампания изчезват от политическия терен“, каза още председателят на ДПС.

“ДПС е една от онези партии, която има ценности, на които сме верни. Една от ценностите е заедността. Всеки със своето различие да отстоява идентичност и заедно да правим политика в името на бъдещето на нашата Родина България“, добави той.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев изрази своите притеснения относно бъдещето на България.

„Да не стане така да имаме промяна чрез подмяна. И нека ДПС да предупреди за това“ каза Цонев.

„Направи се един успешен опит партиите в българския парламент и в българския политически живот да бъдат разделени на партии на промяната и партии на статуквото. Този опит се направи, за да могат да съставят правителство след тези избори по същият този принцип – партиите на промяната в правителството, а партиите на статуквото вън от управлението. Това е така, защото по другите критерии, според тях, ще бъде по-трудно. И са прави, ще им бъде по-трудно. Истинският критерий, по който ДПС иска, ще настоява и ще го постигне, е да се състави кабинет по програми – кабинет, който изпълнява точно определена програма. Това е истинският критерий, а другото е опит за подмяна.“  категоричен бе Цонев.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички