Карадайъ:С анти ДПС кампания се влиза, но и излиза от политиката

На управлението в България липсват ценности и посока, каза председателят на ДПС в Сливен

Карадайъ:С анти ДПС кампания се влиза, но и излиза от политиката | StandartNews.com

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателят на Движението Йордан Цонев и президентът на европейските либерали Илхан Кючюк се срещнаха в Сливен с членове и симпатизанти на ДПС. Те се обърнаха за подкрепа към своите избиратели и ги призоваха с №7 да подкрепят водача на сливенската листа Хатидже Георгиева.

В едноименната зала в Сливен лидерът на Движението за права и свободи очерта основните проблеми в българската политика.

"Проблемът на управлението в България за последните 12 години е липса на ценности, на цел, на приоритети, на посока, от което следва и липса на инвестиции. Те изискват сигурност  и стабилност, предвидимост.“ подчерта Мустафа Карадайъ.

“В България някои от партиите основават своята политика на принципа на омразата. Така влизат в управлението, така се създават, стават забележими, стигат и до властта, а после така си отиват от политическата сцена. Най-лесно е да се мрази – другия, различния, малцинствата. Тези които нямат приоритети, нямат програми, те правят политика и кампания на принципа на омразата. С анти-ДПС кампания стават забележими, влизат във властта, но и с анти-ДПС кампания изчезват от политическия терен“, каза още председателят на ДПС.

“ДПС е една от онези партии, която има ценности, на които сме верни. Една от ценностите е заедността. Всеки със своето различие да отстоява идентичност и заедно да правим политика в името на бъдещето на нашата Родина България“, добави той.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев изрази своите притеснения относно бъдещето на България.

„Да не стане така да имаме промяна чрез подмяна. И нека ДПС да предупреди за това“ каза Цонев.

„Направи се един успешен опит партиите в българския парламент и в българския политически живот да бъдат разделени на партии на промяната и партии на статуквото. Този опит се направи, за да могат да съставят правителство след тези избори по същият този принцип – партиите на промяната в правителството, а партиите на статуквото вън от управлението. Това е така, защото по другите критерии, според тях, ще бъде по-трудно. И са прави, ще им бъде по-трудно. Истинският критерий, по който ДПС иска, ще настоява и ще го постигне, е да се състави кабинет по програми – кабинет, който изпълнява точно определена програма. Това е истинският критерий, а другото е опит за подмяна.“  категоричен бе Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай