Карадайъ: Искаме да възстановим нормалността

ДПС се регистрира за изборите на 4 април

Карадайъ: Искаме да възстановим нормалността | StandartNews.com

Нашите цели на изборите са да постигнем добър резултат, за да възстановим нормалността в политиката, демокрацията и държавността. Това каза пред журналисти лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, след като ДПС се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори, предаде Агенция "Фокус".

По думите му тези избори са най-важните от 1989 година насам.

„Току-що внесохме документи за регистрация за участие в предстоящите избори на 4 април. Много важни избори за България. Тези избори ще определят посоката за развитие на България: доколко ускорено и догонващо ще се развива страната или ще продължаваме да затъваме.

За да се развиваме ускорено и догонващо, има задължителна предпоставка, а тя е да възстановим нормалността в политиката, да възстановим демокрацията, за да възстановим държавността и авторитета на органите и институциите в държавата“, категоричен бе Карадайъ.

На въпрос на кои партии и коалиции гледат като на потенциални коалиционни партньори Карадайъ посочи, че от ДПС имат ясна програма за ускорено догонващо развитие на България.

„Последните 4-5 години непрекъснато повтаряме нашите приоритети и сме призовавали всички отговорни политически сили да седнем на масата на база партийните ни приоритети да определим приоритетите на страната. За съжаление, това не се случи, но от друга страна за наша гордост сега виждаме, че нашите приоритети, които повтаряме 4-5 години, са вече приоритети на ЕС и щем, не щем, ние като част от ЕС трябва да ги реализираме и в България. Всеки един, който носи отговорността да се развива България ускорено и догонващо и споделя и европейските приоритети, може да бъде потенциален партньор на ДПС“, посочи той.

„Мисля, че г-н Доган много точно и ясно в неговото обръщение каза това, което имаше да каже. Тълкуването на думите на Доган го оставям на всеки един, който чете обръщението“, каза още Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай