Карадайъ: Да върнем България на младите хора

Опитват се да превърнат държавните структури в партийни офиси на ГЕРБ. Позор!, каза лидерът на ДПС

Карадайъ: Да върнем България на младите хора | StandartNews.com

Най-страшното нещо е мутризацията на политиката. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той заедно с заедно с екипа си посети община Белица и община Гърмен, за да даде мощната си подкрепа за кандидатите за народни представители за област Благоевград. Водач на листата в областта е зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, втори е зам.-председателят Йордан Цонев, а трети Елхан Кълков.

Карадайъ припомни думите на почетния председател д-р Ахмед Доган, който предупреди, че „най-страшното нещо е мутризацията на политиката“.

Той сподели, че през последните години се наблюдават две основни явления и заяви: „Последните 11 години има „мутризизация“ на политиката в България“.

При мутризацията има погазване на Законите и Конституцията, погазване на демокрацията. При мутризацията има разрухата на държавността, разруха на държавата, разрухата  на демокрацията в нашата страна, заяви Мустафа Карадайъ.

Второто явление е „герберизация на държавните структури“.

”И тук в Белица го виждаме“, каза Карадайъ. И заяви: „Лесничейството – партиен офис на ГЕРБ, училищата – партийни офис на ГЕРБ, болници – партийни офиси на ГЕРБ. Опитват се да превърнат държавните структури в партийни офиси на ГЕРБ. Позор! Това може да се получи само в мутренската държава, защото в училището са нашите деца, в училището е нашето бъдеще, бъдещето на нашата Родина и никой няма право да партизира българското училище.”.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова: „С номер 9 нека да освободим лесничеите, да освободим полицаите, да освободим учителите от мутренския ботуш на ГЕРБ.“

„С номер 9 да кажем стоп на мутризацията на политиката и на герберизацията на държавния апарат“, категоричен бе Карадайъ.

В своето емоционално изказване Мустафа Карадайъ се обърна с призив:  „Да преобразим България, да я върнем на младите хора, да я направят такава, каквато я искат. Нека на 4-ти април с номер 9 да изчистим България съобразно Зеления пакт от модела на ГЕРБ.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай