Сряда,

Изненада и в Хасково. Делян Добрев не е първи

От: стандарт -
2460
Изненада и в Хасково. Делян Добрев не е първи
A
A
A

 

Преференциалният вот промени листата на ГЕРБ и в Хасково. След като футболен съдия и красива студентка изместиха двама министри от листите в Благоевград и Варна, сега ветеринарен лекар от Любимец свали от първото място Делян Добрев в листата на ГЕРБ за депутатите в Хасково.

Георги Станков, който и досега бе депутат, е получил най-много преференциални гласове на изборите в Хасковска област. При обработени 100% от протоколите той събира близо 13 655 преференции, пише Хасково инфо.

С 36,94% ГЕРБ вероятно ще има трима депутати от региона в бъдещото Народно събрание. Това ще бъдат Георги Станков, Делян Добрев и Сашо Савов, който с 3 860 преференции се изстрелва от пето на трето място в листата. Четвърти остава Стефан Димитров, който има 3 756 преференции.

БСП взима второ място в Хасково с доста по- скромните 14,71%. Столетницата засега остава с единствен депутат - водачът на листата Велизар Енчев.

Веднага след столетницита се нарежда „Има такъв народ“ с резултат е 14,05%. Водачът Филип Станев обаче се очаква да влезе в парламента от София, където също е първи в листа. Депутат най-вероятно ще стане вторият в листата в Хасково Силви Петров, един от светилата в областта на урологията, бивш шеф на Александровска болница.

С 13,26% ДСП също получава един мандат в Хасково. Той е за водача на листата Сезгин Мехмед, шефът на младежката организация на Движението за права и свободи.

Останалите 2 мандата е възможно да бъдат за водачите на „Демократична България“ Катя Панева- дъщерята на Доктора от Димитровград и на „Изправи се! Мутри вън!“ - Минко Ангелов, областен управител по време на кабинета Герджиков и дългогодишен заместник на Георги Иванов. Но тяхното участие не е сигурно, защото още не е ясно окончателното преразпределяне на гласовете на национално ниво. Ако някой отпадне, БСП ще увеличи участието си с още един мандат. Заради преференции обаче това ще бъде третата в листата – досегашният депутат Виолета Желева, а не втория в списъка - Михаил Лисков, бивш кмет на Харманли.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com