Вторник,

Изненада и в Хасково. Делян Добрев не е първи

От: стандарт -
2199
Изненада и в Хасково. Делян Добрев не е първи
A
A
A

 

Преференциалният вот промени листата на ГЕРБ и в Хасково. След като футболен съдия и красива студентка изместиха двама министри от листите в Благоевград и Варна, сега ветеринарен лекар от Любимец свали от първото място Делян Добрев в листата на ГЕРБ за депутатите в Хасково.

Георги Станков, който и досега бе депутат, е получил най-много преференциални гласове на изборите в Хасковска област. При обработени 100% от протоколите той събира близо 13 655 преференции, пише Хасково инфо.

С 36,94% ГЕРБ вероятно ще има трима депутати от региона в бъдещото Народно събрание. Това ще бъдат Георги Станков, Делян Добрев и Сашо Савов, който с 3 860 преференции се изстрелва от пето на трето място в листата. Четвърти остава Стефан Димитров, който има 3 756 преференции.

БСП взима второ място в Хасково с доста по- скромните 14,71%. Столетницата засега остава с единствен депутат - водачът на листата Велизар Енчев.

Веднага след столетницита се нарежда „Има такъв народ“ с резултат е 14,05%. Водачът Филип Станев обаче се очаква да влезе в парламента от София, където също е първи в листа. Депутат най-вероятно ще стане вторият в листата в Хасково Силви Петров, един от светилата в областта на урологията, бивш шеф на Александровска болница.

С 13,26% ДСП също получава един мандат в Хасково. Той е за водача на листата Сезгин Мехмед, шефът на младежката организация на Движението за права и свободи.

Останалите 2 мандата е възможно да бъдат за водачите на „Демократична България“ Катя Панева- дъщерята на Доктора от Димитровград и на „Изправи се! Мутри вън!“ - Минко Ангелов, областен управител по време на кабинета Герджиков и дългогодишен заместник на Георги Иванов. Но тяхното участие не е сигурно, защото още не е ясно окончателното преразпределяне на гласовете на национално ниво. Ако някой отпадне, БСП ще увеличи участието си с още един мандат. Заради преференции обаче това ще бъде третата в листата – досегашният депутат Виолета Желева, а не втория в списъка - Михаил Лисков, бивш кмет на Харманли.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички