И Вазов влезе в кампанията на Борисов /ВИДЕО/

Обърка разказите на великия писател

И Вазов влезе в кампанията на Борисов /ВИДЕО/ | StandartNews.com

И Вазов влезе в кампанията на Борисов. Мъдри мисли за патриарха на българската литература обмени лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с младежи от ГЕРБ, с които измина Вазовата пътека в Искърското дефиле. Видео във фейсбук показа как Борисов и младежите на ГЕРБ си вървят по Вазовата пътека и стигат до сглобена дървена къщичка за книги, лично направена от член на младежката организация. В нея всеки младеж постави по един от 25-е тома от пълното издание на творчеството на Вазов, за да има възможност всеки да почете, докато отмаря. Аз често си почивам така – хващам гората, каза млада ГЕРБерка на Борисов, която по време на похода му бе гид, според видеото.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Отивам да питам Рашков какво има срещу мен

Борисов сложи Библия, наред с книгите на Вазов. Томове поставиха младежкия лидер Георг Георгиев, бивш зам.-министър на външните работи и водачът на листата на ГЕРБ за София-област Младен Маринов. Борисов се зае да ги изпитва заедно с младежите кой какво е чел от Вазов. И изброи: „”Иде ли”, „По жицата”, „Една българка" -  така ги бяхме запомнили в училище разказите на Вазов.”. С тази разлика, че явно Борисов не е запомнил, че „По жицата” не е на Иван Вазов, а на Йордан Йовков.

Вложете всички книги на Вазов, но отгоре да е Библията, да се знае, че без Господ нищо не може да се направи, каза Борисов и напомни, че правят похода на големия християнски празник Петдесетница.

Четеш ли, попита Борисов едно от децата. Чета, отговори срамежливо то. А ти, Младене, четеш ли, продължи Борисов. Чета и то между редовете те, отговори бившият вътрешен министър, който отново е водач на листата на ГЕРБ за София област.

Питай Бойко Рашков как чете законите между редовете, каза Борисов.

Ние вече сме един сработен колектив, работим много добре заедно, разказа младата ГЕРБерка на Борисов как работи младежката ГЕРБ. И обясни за какво работят: „Трябва да направим живота на хората по-лесен”

После стигна до място, от което се вижда гара Бов и Борисов разказва на ученика Мариян, че на това място цар Калоян е заградил кръстоносците, водени от маркиз дьо Сен Бьов.

Борисов заяви пред младежите, че е наглост подновената от МВР проверка на записа от 2009 г. в дома му в Банкя, когато тогавашния министър на земеделието Мирослав Найденов търси протекции заради обвинение, че е искал подкуп за 200 хил. лв. от уволнения шеф на фонд "Земеделие" Светослав Симеонов. Той определи като опит за сплашване на всички думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че ще поиска разпит на Борисов по този случай и случая с "Ало, Баньо", при който на покойния вече шеф на митниците нарежда да не закача бизнесмена Михаил Михов (Мишо Бирата).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай