Григор Горчев: Загуба ще е фатална за страната

ГЕРБ представи програмата си в Долни Дъбник

Григор Горчев: Загуба ще е фатална за страната | StandartNews.com

„На нас сега ни е нужна сталибност и надграждане. Лично мен ме стряскат програмите на другите партии. С моя професионален и житейски опит смятам, че ни е нужна повече сигурност. Една рязка смяна на системата би била пагубна за държавата. Не ни трябват трусове – нито в икономиката, нито в здравеопазването, нито в образованието.

И това може да стане само с правителство на Бойко Борисов. Аз съм гражданска квота в листата на ГЕРБ – СДС, но имам отговорност към обществото, осъзнал съм своето място и възможностите си да допринеса за развитието на страната, затова приех да бъда водач на листата в Плевен.Отговорността е огромна и всеки един от нас го осъзнава, защото са заложени човешки съдби – да изведем държавата от пандемията, да увеличим доходите на всяко едно българско семейство, да се погрижим за всеки град и всяко село в страната.

Това е изключително трудно, но и отговорно. И ние сме поели тази отговорност”, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Плевен проф. Григор Горчев по време на среща с жители на Община Долни Дъбник.

Мирослав Петров, кандидат за народен представител и втори в листата, представи пред присъстващите акцентите от програмата на партията. Той посочи, че трите основни стълба, с които ГЕРБ ще изведе страната напред и ще се достигне 100 млрд. евро БВП - са модернизация на инфраструктурата, продължаване на реформите и инвестиции в образованието и здравеопазването.

До 2024 г. ще е готова магистрала Хемус, която е от изключително значение за развитието на Плевенски регион.

„Изпълнихме обещанието да удвоим заплатите. Минималната стана от 460 на 650 лв., средната – от 1001 на 1505 лв. До 2025 г. се ангажираме да постигнем 1000 лева минимална заплата, 2000 лв. средна, както и ежегодно да осъвременяваме на пенсиите. Средната пенсия пък трябва да стане 600 лв., като само за последните четири години тя нарасна от 175 лв. на 300 лв.

Ако искаме да продължим с ускореното социално-икономическо развитие, трябва да продължим да инвестираме в учителите. Затова и се ангажираме да поддържаме средните учителски заплати на ниво над 125 % от средните за страната, а на университетските преподаватели - 140 %. До 2025 г. средната учителска заплата ще стане 2500 лв., а във ВУЗ – 2800 лв.”, категоричен бе Петров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай